Ceylanpınarlı Sanatçı?dan ??Küçük Gelinler?? Sergisi

Şanlıurfa?da küçük yaşta yapılan evlilikler sorununa dikkat çekmek amacıyla Ceylanpınarlı Sanatçı Şükran Aydoğan ?Çocuk Gelinler? adlı fotoğraf sergisi açıyor.

KÜLTÜR - SANAT 14.11.2014 15:28:39 6657 0
Ceylanpınarlı Sanatçı?dan ??Küçük Gelinler?? Sergisi
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsi’nde yüksek lisans öğrencisi ve aynı zamanda Ceylanpınar Gazetesi İmtiyaz Sahibi olanŞükran Aydoğan’ın eğitim semineri niteliğindeki ilk kişisel sergisi 20 Kasım 2014 tarihinde Urfa Cıty AVM’de yapılacaktır. Serginin ana konusu ise, son günlerin en çok tartışılan konularından ‘Küçük Gelinler’. Sergide, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde toplumca yapılan bu yanlış davranışlara dikkat çekmek ve sanat yolu ile insanları bilinçlendirmek istenmektedir.

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsi’nde yüksek lisans öğrencisi olan Şükran Aydoğan “Çocuk gelinleri çok politik bir olay olarak görüyoruz.  Çocuk gelinlerin karşısında 'hayır' demek ve durmak, bugün bütün kadın mücadelesinin ön safhasındadır. Ortada bir yanlış var ve sergimizle bu yanlış davranışlara dikkat çekmek istiyoruz ‘’ dedi.

‘’Ülkemizde 181 bin çocuk gelin var ama bu konuda rakamlara itibar etmek kayıt dışı evlilikler sebebiyle zor. Çocuk gelin ve damatların sayıları tam olarak bilinmese de genelde Türkiye'de her üç evlilikten biri çocuk yaşta yapılıyor’’ ifadelerini kullanan Aydoğan, erken yaşta evliliklerin önce bireyi, daha sonra tüm toplumu etkileyecek yıkıcı sonuçlar doğurduğunu vurguladı.