Ceylanpınar'lı adam 1 aydır göğsündeki kurşunla yaşıyor. Tedavi için yardım bekliyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan Seyfettin Bulut, Rasulayn bölgesinde ateşlenen silahlardan dolayı göğsüne mermi isabet etmesi sonucu yaklaşık bir aydır yatalak olarak hayatını sürdürüyor.

YEREL 25.08.2020 12:43:00 2426 0
Ceylanpınar

Sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Seyfettin Bulut, tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor.
Suriye'nin Haseki İline bağlı Rasulayn ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle  Şanlıurfa'nın sınır ilçesi olan Ceylanpınar'a seken mermi, evinin önünde bekleyen Seyfettin Bulut'un göğsüne isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.
Yaklaşık bir aydır göğsünde mermi ile yaşayan Seyfettin Bulut, gün geçtikçe durumunun kötüye gittiğini ve yaşadığı hafıza kaybı nedeniyle çocuklarını tanıyamaz hale geldiği öğrenildi. 
Bir aydır göğsünde mermi ile yaşayan Seyfettin Bulut'un çocukları, babalarının gözünün önünde kaybetmek istemediklerini söyleyerek, seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Suriye sınır bölgesinde gelen kurşunla yaralanan Seyfettin Bulut'un Oğlu İsmail Bulut, "Suriye tarafından gelen belirsiz bir mermi  babamın sırtına isabet etti. Babamı  önce Ceylanpınar Devlet Hastanesine oradan da Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Babam yoğun bakımda yedi gün tutuldu. Daha sonra normal servise alındı. Burada da iki gün bekletildikten sonra taburcu edildi. Daha eve getirmemizin ikinci günün de yine fenalaştı. Yine Ceylanpınar Devlet Hastanesinde götürdük, buradan da  yine Şanlıurfa  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sev edildi.

Sonrada babamın iyi olduğu söylenilerek tekrar taburcu edildi. Mermi Babamın kalbinde duruyor. Babam her gün daha da fenalaşıyor. Buna rağmen taburcu ediliyor.

En son Şanlıurfa’ya götürdüğümüzde Doktorlar Babamın; şekerinin çok düşük olduğunu söyleyerek tekrardan Harran Üniversitesi hastanesine sevk ettiler. Burada doktorlar babamın bir beyin damarının tıkalı olduğunu söylediler. Yine hastanede iki gün boyunca tutulup tekrardan eve gönderdiler. Bu olayların hepsi başımızdan geçtiği için hiçbir devlet kurumu bize yardım etmedi." İfadelerini kullandı.

"BABAMIN DAHA İYİ HASTANELERDE TEDAVİ EDİLMESİNİ İSTİYORUM"

“Devletin bize yardım etmesini tedavi edilmesini istiyorum” diyen İsmail Bulut; “Şuanda babama isabet eden kurşun dan dolayı yaklaşık bir aydır yatalak olarak hayatını devam ettiriyor ve gün geçtikçe hafızasını kaybediyor. Yetkililerden tek isteğimiz babamınız tedavisi için bize destek olmaları” diyen Bulut, “Babamın daha iyi hastanelerde tedavi görmesini istiyoruz."diyerek sözlerini tamamladı.