Ceylanpınarlı Babadan Yürek Yakan Feryat!

.

YEREL 7.04.2022 10:12:00 949 0
Ceylanpınarlı Babadan Yürek Yakan Feryat!

Şanlıurfa’nın Suriye’ye sıfır noktasındaki Ceylanpınar'da 11 Yaşındaki Harun Çiçek’e isabet eden mermi hayatlarını alt üst ederken babasını feryadı yürek yaktı.

Yaklaşık bir yıl önce Ceylanpınar Bahçelievler Mahallesi'nde sokakta oyun oynarken Suriye’den gelen bir mermi Harun Çiçek’in beynine isabet etmişti. Yaklaşık 3 ay hastanede yoğun bakımda tedavi gören ancak tedavisi olumlu cevap vermeyen Harun Çiçek felç olmuştu. Şoförlük yapan babası İbrahim Çiçek, işinden ayrılıp oğluyla ilgilenmek zorunda kalınca işini kaybetmişti.

Yetkililer aileyi ziyaret edip sahip çıkacaklarına dair sözler vermişti. Verilen sözler 1 yıldır tutulmayınca Baba İbrahim Çiçek, bugün sosyal medyada yayınladığı bir video ile yürek yakan feryadıyla yetkilere sitem etti. 

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI, DAYANACAK GÜCÜM KALMADI

Baba İbrahim Çiçek "Ben buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Beni getirdikleri bu durumu görün. Öncelikle geldiler, bütün sıkıntılarımı hepsini dinlediler.  Ve bana söyledikleri;  kiraya çık, kiramı ödeyeceklerdi. Bana iş imkanı sunacağız dediler, ne iş verdiler ne kiramı ödediler. Beni bu duruma getirdiler. Ailemi perişan ettiler.  Huzurum hiç bir şeyim kalmadı. Gelin bakın; Allah aşıkına, evladınız bu durumda olsaydı elinizi vicdanınıza koyun siz ne yapardınız. Dünyayı yakardınız. Ama bütün yetkililer geliyor. Video, resim çekip gidiyorlar. Aile huzurumum kalmadı. Çocuğumu kaybettim. İşimi kaybettim.

CUMHURBAŞKANIM BENİM SESİMİ DUYSUN

 Elimdeki avucumdaki ne varsa kaybettim. Gelin evimi görün.  Herkes, dünya görsün. Görün, benim sesimi duyun. Cumhurbaşkanım benim sesimi duysun.1 yıldır, 28 Mayıstan beri benim çocuğum kapının önünde oyun oynuyordu, Suriye’den gelen mermi kafasına isabet etti. İsabet etmesiyle bu duruma geldi. Perişan oldum. Bütün her şeyimi harcadım. Artık dayanacak gücüm kalmadı. 

DİLEKÇE YAZDIM OLMADI, SÖZLÜ İFADE ETTİM OLMADI

Hiçbir yetkiliye kendimi ifade edemedim. Dilekçe yazdım. Sözlü ifade ettim. Her şeyi yaptım. Ama olmadı. Ben ne yapayım. Benim suçum ne? Çocuğumun suçu ne? Benim derdime derman olacak bir yetkili lazım. Dayanacak gücüm kalmadı. Yetkililere gidip gelmekten bıktım." dedi.