Ceylanpınar’lı Nurbari cinayeti ulusal basında geniş yer buldu: Temel başlık; Kadın cinayetleri ve uyuşturucu

25 Ağustos tarihinde Ceylanpınar’daki evinde abisi tarafından katledilen Nurbari Mircihan adındaki genç kadın cinayeti Ulusal basın’da başta olmak üzere sosyal medyada geniş yer buldu.

GÜNCEL 26.08.2020 15:39:00 2404 0
Ceylanpınar’lı Nurbari cinayeti ulusal basında geniş yer buldu: Temel başlık; Kadın cinayetleri ve uyuşturucu

25 Ağustos tarihinde Ceylanpınar’daki evinde abisi tarafından katledilen Nurbari Mircihan adındaki genç kadın cinayeti Ulusal basın’da başta olmak üzere sosyal medyada geniş yer buldu. Ana başlıklarda “kadın cinayetleri” ve “madde bağımlılığı” vurgusuyla ön plana çıkan paylaşımlarda uyuşturucu bağımlılığın doğurduğu sonuçlarlar la insanların birer canavara dönüşebileceğinin altı çizildi.

Kısa bir süre önce Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde henüz 17 yaşındaki Nurbari Mircihan adındaki gencin, uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen 19 yaşındaki abisi Salih Mircihan tarafından hunharca katledilmesinin ardından, gerek sosyal medyada, gerekse Ulasal basında dikkatler kadına yönelik şiddete ve uyuşturucu kullanımın doğurduğu sonuçlara yöneltti.

 “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun ” hazırladığı verilerine göre 2020 yılını, Ocak-şubat-mart aylarında öldürülen kadınların sayısı toplamda 80 dolayında olduğu, buna bağlı olarak günde neredeyse bir kadının erkekler tarafından öldürüldüğü gerçeği yer alıyor.

Kadın Platformunun raporunda ; Mart ayında 21 kadının, Nisan ayında 20 kadının, Mayıs ayında ise 21 kadın vahşetin kurbanı olduğunu belirtilmiş. Haziran ve Temmuz ayında öldürülen kadın sayısının ise 31 olduğunun açıklandığı raporda, son beş ayda şüpheli bir şekilde ölü bulunan kadınların sayısı ise 76 civarında olduğu belirtildi.

“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu”nun verilerine göre cinayetler hız kesmiyor ve katiller korona virüsten daha fazla can almaya devam ediyor.

Buna bağlı olarak Ceylanpınar’da ise Kadın cinayetleri Türkiye’nin diğer şehirlerinde olduğu gibi yaşandığı acı gerçekler arasında.

En son yaşana Nurbari Mircihan cinayeti ise ilçede kadına yönelik şiddetin acık göstergesi oldu.

Abisi tarafından hunharca katledilen Mircihan, diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi incir kabuğunu doldurmayacak nedenler ile işlendi. Mircihan’ın tek suçu belki de abisine uyuşturucu parası vermediği içindi.

Sosyal medya ve ulusal basında geniş yer bulan konulardan biri de Nurbari’yi katleden abisi Salih Mircihan’ın uyuşturucu bağımlısı olduğu iddası oldu. 

 Hal böyle olunca dikkatler Ceylanpınar’da uyuşturucu kullanımın artığına yönelik iddialara yöneldi. İlçenin ağırlıklı nüfusunun genç olması ise bu iddiaları güçlendiriyor.

Ceylanpınar gazetesinin edindiği bilgiler doğrultusunda özellikle Ceylanpınar’daki ilçe mezarlığı, Mehmet Akif Ersoy Parkı başta olmak üzere ve diğer bütün parklarda gece saatlerinde uyuşturucu kullanıcıların ve satıcılarının cirit attığı yönünde.

İlçe sakinleri ise durumdan tepkili ve yetkililerin konuya müdahale etmesini istiyor. Bununla ilgili Uyuşturucu satışının engellenmesine yönelik denetimlerin sıkılaştırılmasını isteyen ilçe sakinleri, uyuşturucu bağımlısı olan gençleri ise rehablite edilmesi noktasında tespit edilip, uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili de toplumun bilgilendirilmesini talep ediyorlar.

Ceylanpınar Gazetesi Haber merkezi