CHP HEYETİ ŞANLIURFA'DA NELER YAPTI ?

.

19.03.2021 16:28:00 1361 0
CHP HEYETİ ŞANLIURFA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 20 Milletvekilinden oluşan heyeti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 2 gün boyunca Şanlıurfa Merkez ve 13 İlçesinde esnafın, çiftçi’nin, köylünün, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve vatandaşların sorunlarını dinledi..

Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekili Aziz Aydınlıkla beraber 21 kişiden oluşan heyeti Şanlıurfa'da 2 gün boyunca temaslarda bulundu. Vatandaşlarla bir araya gelen heyetin sorunlarını dinleyerek not aldı. 

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı şu ifadelere yer verdi; 

Çarşamba günü Şanlıurfa’ya gelen 20 Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilli Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Cumhuriyet Halk Partisi Meclisi üyesi Erbil Aydınlık, Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Emine Gizem Çetiner, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Alagöz, Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Yusuf Ziya Ural, Cumhuriyet Halk Partisi Eyyübiye İlçe Başkanı Ahmet Açmaz, İlçe Başkanları, Kadın Kolları Yöneticileri, Gençlik Kolları yöneticileri ve Partililer ile birlikte Guruplara ayrılarak, Şanlıurfa Merkez ve 13 İlçesinde esnafın, çiftçinin, köylünün, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve vatandaşların sorunlarını dinlediler. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile Milletvekilleri ve Parti Yöneticileri Şanlıurfa Merkez, Akçakale Pekmezli Mahallesi, Akçakale Zenginova Mahallesi, Siverek Karakeçi Mahallesi,  Viranşehir Merkez ve Ceylanpınar Altınköy Mahallesinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılım sağlayanlarla bir araya geldiler ve Cumhuriyet Halk Partisi rozeti taktılar. Şanlıurfa’ya gelen 20 Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilli Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Partilerine katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür ettiler.

 Şanlıurfa Merkez ve 13 İlçesinde esnafın, çiftçi’nin, köylünün, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve vatandaşları dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerine sorunlarını anlatan çiftçiler en büyük sorunlarının Elektrik, tohum, gübre ve akaryakıt fiyatlarındaki yüksek fiyat olduğunu aktardılar. Çiftçiler kuraklık nedeniyle, sulama sorunu yaşadıklarını ve sulama ücretlerinin yüksek olduğunu da ilettiler. 20 Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilli Şanlıurfa Merkez ve İlçelerinde Esnaf ve Vatanların sorunlarını da dinlediler. Esnaf ve vatandaşlar pandemi ve yüksek vergiler nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

Ayrıca Ceylanpınar İlçesine bağlı Yukarıkarataş Mahallesi sakinleri Mahallede 3 Bin 500 küçükbaş ve 500 Büyükbaş hayvan bulunduğunu hayvanlarını kamuya ait olan merada otlatmalarına güvenlik güçlerinin izin vermediğini, bu nedenle büyük sorun yaşadıklarını söylediler.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve Milletvekilleri tüm sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gündeme taşıyacaklarını ifade ettiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Şanlıurfa’da çiftçi, esnaf, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşların sorunlarını sahada tespit ettiklerini hazırlayacakları raporu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na sunacaklarını söyledi.

Şanlıurfa’da 2 gün boyunca incelemelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Cep telefonlarının numaralarını da vatandaşlara vererek, sorunlarını kendilerine anında iletmelerini istediler.
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, Şanlıurfalıların ve Basın mensuplarının 2 gün boyunca İlimize gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nin 20 Milletvekiline büyük ilgi ve alaka gösterdiklerini belirttiler. Milletvekili Aydınlık ve İl Başkanı Cidir, Misafirperverliklerinden dolayı Şanlıurfa halkına ve basın mensuplarına teşekkür ettiler.

 

 

 


Anahtar Kelimeler: HEYETİ ŞANLIURFA' NELER YAPTI ?