CHP`li Beş Vekilden Kılıçdaroğlu`na İstifa Çağrısı

CHP vekilleri Tarhan, Batum, Yılmaz, Serter ve Güler, "Sayın genel başkan ve ekibi demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir" dedi.

SİYASET 12.08.2014 15:47:35 1704 0
CHP`li Beş Vekilden Kılıçdaroğlu`na İstifa Çağrısı
CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum, Dilek Akagün Yılmaz, Nur Serter ve Birgül Ayman Güler, Meclis’te düzenledikleri basın açıklamasıyla CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini istedi. Tarhan "Sayın genel başkan ve ekibi demokrasilerde yeri olmayan sadece seçmeni suçlamaktan vazgeçip makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir. Kurultay delegelerimi partimizin geleceğine sahip çımaya çağırıyoruz" diye konuştu. CHP’li vekiller Hüseyin Aygün ve Muharrem İnce de seçimin ardından partilerini Twitter’dan eleştirmişti.
Tarhan: CHP kendi değerlerinden vazgeçti
“Bu adayı kimin önerdiğini sorgulamamız dahi yasaklandı” diyen Tarhan, CHP’nin kendi değer ve önerilerini unuttuğunu, Gezi ruhunu terk ettiğini söyledi. “Eminim halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı adayımız için partililerimiz, adaletsizlikleri kenardan izleyen değil, bunlarla savaşan birini görmek, onun için heyecanlanmak isterlerdi… Çatı, kölelik düzeniyle, kadının aşağılanmasıyla, baskılarla, taassup örtüsü örtülmüş hırsızlıklarla mücadelenin çatısı olsun isterlerdi.
“Sonuç ortada, ikinci tura taşıyabileceğimiz bir seçimi ilk turda kaybettik. Dünyada her hangi bir siyasal parti yoktur ki daha seçime girmeden kendi değer ve önermelerinden vazgeçip havlu atsın. Üstelik artı bir oy için ilkelerinden ödün verip, milyonlarcasını kaybetsin.
“Girdiğimiz her kabın şeklini alacağım derken bir bakarsınız o kaba hapis olmuşsunuz. Biz yıllardır RTE ve zihniyeti ile mücadele ediyoruz. Onun gibi olmak, ona benzeyerek oy almak istemiyoruz.
“14 partinin desteğini alan bir adayın aldığı oyun Erdoğan'dan az oy almasını başarı olarak nitelemek CHP'nin tabanının aklıyla alay etmektir bana göre.
“Erdoğan kaybetse bile, kendi anlayışını muhalefete dayatabildiğine göre baştan bu yarışın galibi sayılırdı zaten. Dinletemedik. Çok üzgünüz, çünkü denizli escortları gördük, uyardık, ama tehditlerle karşılaştık.
“CHP’nin programından sürekli ödün verilerek sürdürülen bu muhalefet anlayışında artık sona gelinmiştir. Ve şu kesindir, CHP, başkası gibi olmaya çalıştı ve kaybetti. Artık, ya kendini kandırmaya devam edecek ya da yeni bir yol seçecektir. Sayın genel başkan ve ekibi makamdan çekilme ve kurultaya gitme olgunluğunu göstermelidir. Bu umutsuzluk ve kaybetme döngüsü artık kırılmalıdır.”
Aygün: Böyle devam ederse Alevilerle yol ayrımı yaşanır
CHP Dersim milletvekili Hüseyin Aygün Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:
“'Sağa açılma' politikası bir kez daha tutmadı, CHP'nin MHP veya Cemaatle anılması dönemi artık son bulmalıdır, solcu bir parti olmak şart.
“Aşağıdaki tablo gösteriyor ki; CHP'nin geçmişte aldığı Alevi oylarının mütevazi de olsa bir kısmı bu seçimlerde Demirtaş'a kaymış. Eğer Laiklik ve Cumhuriyet savunulmazsa, "sağa açılma" veya "Cemaat ile anlaşma" gerçeği veya görüntüsü devam ederse geçmişte tıpkı Kürtlerle yaşanan "yol ayrımı" bu defa Alevilerle yaşanır, benden söylemesi.”
İnce: Bu durumu geçiştiremeyiz
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Twitter hesabından şunları yazdı:
"Ortada büyük bir hezimet var, hala susmak ve 'başarılıyız' demek yakışmıyor. Bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz.
"Yurttaşlarımızın umutsuzluğa sürüklenmesini ve partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim. Bu kötü sonucu öngördüm, uyardım ama partime zarar vermemek için sustum ve seçimi kazanmak için çalıştım. Atatürk'ü terk eden, emeği önemsemeyen, kuruluş felsefesinden uzaklaşan, solu yok sayıp çareyi sağda arayanlar CHP'de başarılı olamaz. Şimdi hezimete kılıf bulma zamanı değil, çare olma zamanıdır."