CHP’Lİ ÖZBEK ŞANLIURFALI ÜRETİCİNİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

CHP’Lİ ÖZBEK ŞANLIURFALI ÜRETİCİNİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

SİYASET 31.03.2023 14:12:00 1973 0
CHP’Lİ ÖZBEK ŞANLIURFALI ÜRETİCİNİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı eğitimci, şair, yazar Abdülbaki Özbek, Şanlıurfa’nın sahip olduğu potansiyele rağmen işsizlik gibi birçok sorunun kronikleştiğini belirterek, “Çiftçiyi yok sayan anlayışa son vereceğiz" dedi.


Eğitimci, şair ve yazar Abdülbaki Özbek, 14 Mayıs’ta yapılacak 28’inci Dönem Milletvekili seçimi için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Şanlıurfa milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. Yaşamını gelecek nesillerin eğimine adamış bir isim olan Özbek, partisinin eğitim politikalarına da vurgu yaptı.

“İLE TOPLUMUN UYGUN FİYATLARLA NİTELİKLİ BESLENMESİ AMAÇLARINI BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Şanlıurfa’nın sahip olduğu potansiyele dikkat çeken Özbek, “Kentimiz, hem Türkiye hem de GAP Bölgesi’ndeki tarım alanlarına göre avantajlı bir orana sahip. Ancak, modern tarım açısından, bu zengin tarım potansiyeli yeterince değerlendirilemiyor. Vatandaşımız ürettiğinin karşılığını alamıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi kentimizde de işsizlik kronik bir sorun. Tarım ekonominin yükü değil, ülkemizin gücüdür. Tarım potansiyelimizi en doğru bileşimlerde kullanarak; çiftçinin refahının artması ile toplumun uygun fiyatlarla nitelikli beslenmesi amaçlarını birlikte başaracağız” dedi.

“MEVSİMLİK İŞÇİLER CİDDİ SORUNLAR YAŞIYOR”

Şanlıurfa’dan çok sayıda kişinin mevsimlik işçi olarak başka kentlere gitmek zorunda kaldığını anımsatan Özbek, şöyle devam etti: “Mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak zorunda kalan vatandaşlarımız, gittikleri yerlerde barınma, eğitim başta olmak üzere ciddi sorunlar yaşıyor. Milletin iktidarında mevsimlik işçilerin de sorunları çözüme kavuşacak. Tarım kesimindeki, mevsimlik veya geçici işlerdeki ve yapı iş kolundaki işçilerin haklarını daha etkin biçimde koruyabilmeleri, toplumsal güvenlikten eksiksiz yararlanabilmeleri desteklenecektir. Yurttaşımızı, çiftçimizi yok sayan anlayışa son vereceğiz.” Rant düzenine karşı halkın iktidarını kurmak için aday olduğunu dile getiren Eğitimci şair ve yazar Özbek, “Birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.