Çin Dışişleri Bakanlığı: "Daha fazla yabancı dostu Çin’e bekliyoruz"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in yüksek seviyeli dışa açılmayı ilerlettiğini, halklar arasındaki temasları yoğunlaştırdığını ve daha fazla yabancı dostu Çin’e beklediğini belirtti.

GÜNCEL 7.02.2024 15:41:12 59 0
Çin Dışişleri Bakanlığı:

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in yüksek seviyeli dışa açılmayı ilerlettiğini, halklar arasındaki temasları yoğunlaştırdığını ve daha fazla yabancı dostu Çin’e beklediğini belirtti.

Çin’e gelen yabancıların cep telefonu numaralarına başvurmasını kolaylaştırmak amacıyla China Telecom, China Mobile ve China Unicom gibi operatörlerin Beijing, Shanghai, Guangzhou, Kunming, Chengdu ve Xiamen’deki havaalanlarında 9 yeni hizmet noktası, dış temasların yoğun olduğu Beijing, Guangzhou, Shenzhen, Xi’an ve Qingdao kentlerindeki önemli alanlarda 6 yeni hizmet noktası açtığı bildirildi. 

Sözcü Çin’in ilgili idari birimleri ve telekomünikasyon operatörleri tarafından yakın zamanda telekomünikasyon hizmet seviyelerini yükseltmek için yabancılara Çin'de seyahat etme, çalışma, eğitim görme ve yaşama sürecinde daha fazla kolaylık sağlayan önlemler alındığına işeret etti.

Sözcü, Çin halkının yabancı ülkelerin halklarıyla iletişiminin arttırılmasına kolaylık sağlayan önlemlerin daha da iyileştirilmesiyle birlikte, Çin vatandaşlarının yurt dışına daha güvenli ve rahat bir şekilde gidebileceğini ve Çin'e gelen yabancı dostların da daha çok kolaylıklardan yararlanabileceğini ifade etti.

Sözcünün verdiği bilgilere göre Çin, son dönemde vize başvuru formunda doldurulacak içeriğin azaltılması, vize ücretlerinin kademeli olarak düşürülmesi, Fransa ve Almanya gibi ülkeler için tek taraflı vize muafiyeti politikasının pilot olarak uygulanması gibi önlemler almıştı. Çin şu ana kadar 157 ülkeyle farklı türdeki pasaportları kapsayan karşılıklı vize muafiyeti anlaşmaları imzaladı. Çin ile 44 ülke arasında basitleştirilmiş vize prosedürlerine ilişkin anlaşmaya varıldı veya düzenlemeler yapıldı. Ayrıca 23 ülkeyle kapsamlı karşılıklı vize muafiyeti sağlandı.

Sözcü ayrıca, "Bahar Bayramı yaklaşırken, daha fazla yabancı dostun Çin'e gelerek gerçek ve kapsamlı bir Çin deneyimi yaşamasını umuyoruz." ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı