Çin, Hindistan'ın "Arunaçal Pradeş" eyaletini tanımadığını yineledi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Tibet Özerk Bölgesi’nin Zangnan bölgesinin Çin topraklarının bir parçası olduğunu ve Çin hükümetinin Hindistan tarafından yasadışı olarak kurulan sözde Arunaçal Pradeş eyaletini hiçbir zaman tanımadığını ve bu

GÜNCEL 12.03.2024 11:41:53 58 0
Çin, Hindistan

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Tibet Özerk Bölgesi’nin Zangnan bölgesinin Çin topraklarının bir parçası olduğunu ve Çin hükümetinin Hindistan tarafından yasadışı olarak kurulan sözde Arunaçal Pradeş eyaletini hiçbir zaman tanımadığını ve buna kararlılıkla karşı çıktığını kaydetti.

Basında yer alan habere göre, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Sera Tüneli gibi projelerin açılış törenine katılmak üzere sözde Arunaçal Pradeş eyaletine gitti. Wang Wenbin, dün düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtladı.

Çin-Hindistan sınır sorununun henüz çözülmediğini dile getiren Wang Wenbin, Hindistan’ın Çin’in Tibet bölgesinin Zangnan bölgesini izinsiz geliştirme hakkına sahip olmadığını vurguladı.

Wang Wenbin, Hindistan’ın girişiminin sınır sorununu ancak karmaşık hale getireceğini ve iki ülke arasındaki sınır bölgelerindeki durumu olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Wang Wenbin, Hint liderin Çin-Hindistan sınırının doğu kesimindeki faaliyetlerine karşı çıktıklarını ve Hindistan'a bu konuda ciddi girişimlerde bulunduklarını vurguladı.

Hibya Haber Ajansı