Çin Savunma Bakanlığı: "Çin ve ABD orduları arasındaki görüşmede olumlu sonuçlar alındı"

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin ile ABD orduları arasındaki görüşmelerde olumlu ve yapıcı sonuçlar alındığını söyledi.

GÜNCEL 28.12.2023 16:26:32 67 0
Çin Savunma Bakanlığı:

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, bugün düzenlenen basın toplantısında, Çin ile ABD orduları arasındaki görüşmelerde olumlu ve yapıcı sonuçlar alındığını söyledi.

Wu Qian, Çin Merkezi Askeri Komisyon Üyesi ve Merkezi Askeri Komisyon Genelkurmay Başkanı Liu Zhenli ile ABD Genelkurmay Başkanı Charles Brown arasında 21 Aralık’ta gerçekleşen görüşmeye dair değerlendirmesinde, “Çin ve ABD liderleri arasında geçen ay San Francisco'da gerçekleşen görüşmede, iki ordu arasındaki üst düzey temasların, eşitlik ve karşılıklı saygı temelinde yeniden başlatılması, Çin ve ABD savunma bakanlıkları arasındaki görüşmelerin, Çin-ABD denizde askerî güvenlik istişare mekanizması toplantısının ve Çin-ABD askerî harekat alan komutanları arasındaki görüşmelerin yeniden gerçekleşmesi konularında anlaşıldı. Çin Merkezi Askeri Komisyon Genelkurmay Başkanı Liu Zhenli ve ABD Genelkurmay Başkanı Charles Brown arasında 21 Aralık günü gerçekleşen video görüşmesinde, iki taraf iki ülke liderleri arasında San Francisco’da yapılan görüşmede askerî ilişkilere dair varılan önemli uzlaşıların yerine getirilmesini ve iki tarafı ilgilendiren sorunları ele aldı. Görüşmede olumlu ve yapıcı sonuçlar alındı.” ifadelerini kullandı.

Sözcü Wu, ABD’den Çin’le orta yolda buluşarak, eşitlik ve karşılıklı saygı temelinde ikili askerî ilişkilerin sağlıklı ve istikrarlı şekilde gelişmesini ilerletmesini beklediklerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı