Çin ve Rus şirketleri 1,91 milyar dolarlık 55 anlaşma imzaladı

Son yıllarda ekonomik ilişkileri hızlı bir şekilde gelişen Çin ve Rusya arasında yeni anlaşmalar imzalandı. Çin’in Liaoning eyaletinin merkezi Shenyang’da Çinli şirketler, Rus ortaklarıyla çeşitli anlaşmalar imzaladı. Şirketler, 13,6 milyar yuan (yaklaşı

GÜNCEL 30.01.2024 11:47:57 54 0
Çin ve Rus şirketleri 1,91 milyar dolarlık 55 anlaşma imzaladı

Son yıllarda ekonomik ilişkileri hızlı bir şekilde gelişen Çin ve Rusya arasında yeni anlaşmalar imzalandı. Çin’in Liaoning eyaletinin merkezi Shenyang’da Çinli şirketler, Rus ortaklarıyla çeşitli anlaşmalar imzaladı. Şirketler, 13,6 milyar yuan (yaklaşık 1,91 milyar dolar) tutarında toplam 55 anlaşmaya imza attı. Soğuk zincir depolama, finans hizmetleri ile ithalat ve ihracat alanlarını kapsayan anlaşmaların imzaları, Çin-Rusya Ekonomi ve Ticaret İş Birliği Konferansı sırasında atıldı. Konferans, Shenyang Belediyesi ve Liaoning Ticaret Departmanı tarafından düzenlendi. 

Konferansa her iki ülkeden şirket temsilcileri ve akademisyenlerin yanı sıra Rusya ve Avrasya Ekonomik Birliği üyesi diğer ülkelerden 100’den fazla girişimci katıldı. Konferans sırasında ayrıca Shenyang Belediyesi ve Çin Doğu Havayolları, şubat ayı sonlarında Shenyang ile Moskova arasında tarifeli yolcu seferi başlatmak için de anlaşmaya vardı. 

Hibya Haber Ajansı