Çin’de evde bakım sektöründe istihdam 50 milyon kişiye çıkacak

Ticaret Bakanlığı (MOC) Çin’in yaşlanan nüfusunun taleplerine yanıt olarak ev hizmetleri sektörünü desteklemek için önlemler aldığını açıkladı.

GÜNCEL 22.01.2024 19:39:57 67 0
Çin’de evde bakım sektöründe istihdam 50 milyon kişiye çıkacak

Ticaret Bakanlığı (MOC) Çin’in yaşlanan nüfusunun taleplerine yanıt olarak ev hizmetleri sektörünü desteklemek için önlemler aldığını açıkladı. MOC yetkilisi Zhu Guangyao bir basın toplantısında, bakanlığın ilgili departmanlarla iş birliği içinde sektörün kalitesini ve büyümesini artırmayı amaçlayan bir dizi vergi teşviki, girişim sübvansiyonu ve mali yardım sunduğunu söyledi.

Zhu, Çin’in ev hizmetleri sektörünün şu anda yaklaşık 30 milyon kişiyi istihdam ettiğini ancak sektörün talebinin 50 milyonu aştığını belirterek “Bu nedenle iş gücünün artırılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bakanlık, iş arayanlarla potansiyel işverenler arasında daha iyi bağlantı kurmak için iş fuarlarının çevrimiçi olmasını ve eğitim kurslarının çevrimiçi olarak yürütülmesini teşvik ediyor. Bu alanda istihdamın giderek evde yaşlı bakımına odaklanacak.” dedi.

Çin daha önce yaşlı vatandaşlara özel ürün ve hizmet sağlayan ve yaşlanan nüfusun zorluklarına hazırlık yapan ekonomik faaliyetleri içeren ‘gümüş’ ekonomisini güçlendirmek için bir kılavuz yayınlamıştı. Resmi veriler, Çin’in 60 yaş ve üzeri nüfusunun 2023 sonu itibarıyla 297 milyona ulaştığını ve bu rakamın ülkenin toplam nüfusunun yüzde 21,1’ini oluşturduğunu gösterdi.

Hibya Haber Ajansı