ÇKP hükümetin çalışma raporu taslağını görüştü

Çin Cumhurbaşkanı ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping'in başkanlığında düzenlenen toplantıda, hükümetin çalışma raporunun taslak metni ele alındı.

GÜNCEL 27.03.2024 13:35:33 47 0
ÇKP hükümetin çalışma raporu taslağını görüştü

Çin Cumhurbaşkanı ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping'in başkanlığında bugün düzenlenen toplantıda, hükümetin çalışma raporunun taslak metni ele alındı.

Başkent Beijing'de, ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, yaklaşan 14. Çin Ulusal Halk Meclisi'nin 2. toplantısına sunulacak hükümet çalışma raporunun taslağı görüşüldü.

Toplantıda, geçmiş bir yılda karışık uluslararası ortam ve zorlu reform ve kalkınma görevleri karşısında, Xi Jinping'in liderliğindeki ÇKP Merkez Komitesi'nin öncülüğünde ekonominin toparlandığı, halkın yaşamının güvence altına alındığı, ekonomik ve toplumsal gelişmelerdeki hedeflerin başarıldığı, yüksek nitelikli kalkınmanın teşvik edilirken sosyalist modernleşmenin kapsamlı şekilde yürütüldüğü belirtildi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 75. yıl dönümüne denk gelen 2024 yılının 14. Beş Yıllık Kalkınma Planı’nda belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesi için kritik önem taşıdığına vurgu yapılan toplantıda, bu yıl istikrarı sağlarken ilerlemeyi gerçekleştirmek ve ilerleme yoluyla istikrarı korumak için çaba gösterilmesi gerektiği kaydedildi.

Hibya Haber Ajansı