Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Milletvekili seçimlerindeki durumdan şu anda kopmuş durumda"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeniden Refah Partisi sorusuna, "Yeniden Refah’ın tavrını zaten sizlerde biliyorsunuz. Birçok yerlerde Cumhur İttifakı'yla hareketi söz konusu değil

GÜNCEL 26.02.2024 17:33:29 50 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Yeniden Refah sorusu

"Öncelikle Devlet Bey her zamanki o nezaketini kibarlığını bu defa da gösterdi. Çokta zengin bir nezaket. Yaşımın miktarınca güller gönderildi. Onun yanında yine kendine has estetiği içinde olan henüz onu daha görmedim, bir kalem gönderildiğini söylediler.

Tabii Cumhur ittifakının çalışmasıyla ilgilide birbirimizle tebrikleştik. Yarın Manisa’da olacağız. Bu sürecinde inşallah 31 Mart’ta kadar dayanışma içinde devam ettireceğiz.

Yeniden Refah’ın tavrını zaten sizlerde biliyorsunuz. Birçok yerlerde Cumhur İttifakı'yla hareketi söz konusu değil. Adeta milletvekili seçimlerindeki durumdan şu anda kopmuş vaziyette.Kendileri Yeniden Refah olarak birçok yerde ya bizden ayrılmış olanlar veyahut bize karşı tavır içerisinde olanları aday çıkardılar.

Antalya diplomasi Forumu

Dünyanın gündeminde olan uluslararası bazda Rusya Ukrayna olayı ve İsrail Filistin olayı var. Bunlar orada ciddi manada işlenecek konular. Katılan liderler bu konuda kararlı bir şekilde duracaklar. İkili görüşmelerimiz olacak. Bunların üzerinde duracağız.

Putin ile görüşme

Şu an da çok kısa zaman içerisinde ziyaret değil ama bu ziyareti geciktirmeyeceğine dair bir ifade kullandı. Türkiye’nin uluslararası platformdaki tutumuyla olan memnuniyeti bana ısrarla söyledi. Aramızdaki bu ilişkilerin kararlı bir şekilde devamından yana olan memnuniyetini ifade etti.

F-16 sorusu

Bu konuda bizim şu andaki planımız F-35'ten öte artık  F-16'ya kilitlenmiş vaziyetteyiz. Gerek kongre gerekse senato, bize gelen senatörlerle de yaptığımız görüşmede biz şu anda F-16’larla ilgili ne gibi adımlar atarız bunları konuştuk.  Bu konunun ışığında da tabii arkadaşlarımızın muhataplarıyla yaptığı görüşmelerde bu konunun üzerinde daha çok ısrarla duruyoruz. Bu konunun takipçiyiz.

Ramazan programı

Arkadaşlarımız çalışıyorlar, ona göre de programların değerlendirmesini yapacağız. İftar programları mı olur, yine aynı şekilde mitinglere devam mı ederiz. AK Parti'nin kararlı duruşu her zamanki gibi devam edeceğiz.

Irak ziyaretiniz olacak mı?

Seçimlerden sonra. "

 

 

Hibya Haber Ajansı