Cumhurbaşkanı,Erdoğan 'Emekliye müjde.

.

GÜNCEL 23.03.2023 09:35:00 956 0
Cumhurbaşkanı,Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca emekli ve EYT'linin beklediği haberi canlı yayında duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile gerekli çalışmaları yaptıklarını duyurarak en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltildiğini açıkladı. Erdoğan "Güzel müjdeyi vermiş olayım. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan katıldığı katıldığı canlı yayında emekli ve EYT'lilerin maaşlarıyla ilgili beklediği haberi açıkladı. NTV-Star TV ortak yayınında Seda Öğretir, Ahmed Arpat, Nazlı Çelik ve Burhanettin Duran'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan emekli maaşlarıyla ilgili yaptıkları düzenlemeyi duyurdu.

"2 BİN TL ARTIRIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz.. 5 bin 500 TL  olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz. Hayırlısı olsun." dedi.

BAKAN NEBATİ PAYLAŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Erdoğan'ın açıklamalarının ardından sosyal  medya hesabından bir paylaşım yaptı. Nebati "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini paylaştığı üzere en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya yükseltilmiştir. Tüm emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.