Dedaş?tan Çiftçilere Destekleme Eziyeti

Şanlıurfa?da çiftçiler devlet tarafından ödenen desteklemelere bloke konulması üstüne soluğu Dedaş?ta aldı.

YEREL 20.06.2016 21:03:34 2244 0
Dedaş?tan Çiftçilere Destekleme Eziyeti
Şanlıurfa’da desteklemelerin hesaplara yatırıldığını duyan çiftçiler paraları çekmek için Ziraat Bankasına koştu ancak banka, paranın ödenmesi için Dedaş’tan elektrik borcunun olmadığı gösterecek bir belgenin getirilmesi ve ancak belge getirildikten sonra paranın ödenebileceğini belirtti.
Karar Bakanlar Kurulundan Çıkmıştı
Desteklenmelerini alamayan çiftçiler adeta şok yaşarken çiftçi soluğu Dedaş’ta aldı. Çiftçi tüm sorunun Dedaş’tan kaynaklandığını zannedip Dedaş’a öfke püskürdü ancak 2015 Bakanlar Kurulu kararı ile elektrik borcu olan çiftçiye desteklenme ödenmemesi kararlaştırılmıştı.
Borcu Olmayan Çiftçilere Desteklemeler Birkaç Gün İçerisinde Ödenecek
 Belge almaya giden, borcu olan ya da olmayan hiçbir çiftçiye istenilen belge verilmedi. Şuanda borcu bulunan ve bulunmayan hiçbir çiftçiye destekleme ücreti ödenmezken, borcu olmayanların desteklemelerinin birkaç gün içinde ödeneceği belirtildi. Ziraat bankasından Dedaş’a giden çiftçilerden borcu olmayanlar itiraz dilekçesi verirken, borcu olanların birçoğu ise borçlarının desteklemelerden kesilmesini ve geriye kalan ücretin ödenmesi için dilekçe verdi.