Dilek Kaya İmamoğlu: "Cumhuriyet kazanımlarımızı sonsuza kadar koruyacağız"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi akademisyen ve sivil toplum gönüllüsü Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte ‘İlham Veren Adımlar Buluşması’nın ikincisine ev sahipliği yaptı.

GÜNCEL 7.03.2024 18:24:16 73 0
Dilek Kaya İmamoğlu:

Dilek Kaya İmamoğlu etkinlikteki konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı, cumhuriyetin kadınlara verdiği hakların altını çizdi.

Cumhuriyetle birlikte kadınların eşit bireyler olarak toplumsal yaşamda çok daha güçlü bir şekilde yer alabildiğini belirten Dilek Kaya İmamoğlu, “Türk kadını oy verme hakkına dünyanın çoğu ülkesinden çok daha önce sahip olabildi. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri bugün de eşitlik mücadelemizde, hak ve özgürlüklerimizin korunmasının garantisidir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhuriyet kazanımlarımızı sonsuza kadar koruyacağız” diye konuştu.

“Gurur duymamak mümkün değil”

Eşinden sözü alan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 yılında kız çocuklarına yol arkadaşlığına başlayan ‘Büyüt Hayallerini’ projesinin geçen 3 yılda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, “O kadar büyüdük ki ve o kadar konuşulur oldu ki gurur duymamak mümkün değil. Dayanışma esasına dayanan proje birçok kişiden destek gördü ve bir sosyal dayanışma hareketine dönüştü. Binlerce genç kızın okuma, çağdaş şehir eğitime kavuşma hayaline katkıda bulunmak için hiç kuşkusuz, mutlulukların en güzelini bize yaşattı. Büyüt Hayallerini projesini, diğer benzeri projelerden ayıran en önemli şey açıkçası sadece bir burs programı olmaması. İçi dolu, yaşamın içine insanları sokan ve onları oralarda çok olağanüstü deneyimlerle buluşturan bir sahaya dönüşüyor olması” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

 “Biz hep şuna inandık; bu ülkenin kurtuluşu, bu ülkenin büyümesi, gelişmesi, kalkınması noktasında çok önemli. O da fikri hür, vicdanı hür nesillerle geleceği karşılamak. Çünkü biliyoruz ki cumhuriyet ve gençlik ayrılmaz bir bütündür. Cumhuriyet eğitim seferberliğidir. Cumhuriyet aydınlanmadır. Cumhuriyet cehaletle mücadeledir, savaştır. Çocuklarımızın dünyadaki çağdaşlarıyla rekabet edebilecek hatta birçok konuda öncü adımlar atabilecek şekilde bilgiyle donatılmasıdır. Cumhuriyet, kadın-erkek eşitliğidir. Bizlere kazandırdığı belki de en önemli değer eşitliktir. Ve hiçbir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı eşitlik duygusunu asla ve asla aklından çıkaramamalıdır. Cumhuriyetin bizlere kazandırdığı bu değerle beraber hayatımız elbette ki çok daha güçlü, çok daha karakterli, çok daha medeni bir sürece evrilecek. Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak demek herkes için eşit eğitim hakkına sahip çıkmak demektir. Büyüt Hayallerini projesine öncülük eden çok değerli arkadaşlarımız, çok değerli vakıf bünyesindeki insanlar var. Ama özellikle süreci taşıyan, ona öncülük eden ve motivasyonu hep yükseğe koyan, sevgili eşim Dilek’ çok içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Hibya Haber Ajansı