Dışişleri Bakanlığı: Daha fazla yabancı dostumuzu Çin'e bekliyoruz

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, daha fazla yabancı misafiri Çin’e beklediklerini ve onlara daha güvenli, rahat ve kolay seyahat ortamı sunmaya çalışacaklarını belirtti.

GÜNCEL 4.03.2024 17:35:15 53 0
Dışişleri Bakanlığı: Daha fazla yabancı dostumuzu Çin

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, daha fazla yabancı misafiri Çin’e beklediklerini ve onlara daha güvenli, rahat ve kolay seyahat ortamı sunmaya çalışacaklarını belirtti.

Çin-Tayland karşılıklı vize muafiyeti anlaşması 1 Mart günü resmen yürürlüğe girdi. Veriler, 1 Mart'ta Taylandlı turistlerin Çin'e seyahat rezervasyonlarının geçen yılın aynı süresine göre üç kat, 2019'a göre yüzde 160'ın üzerinde arttığını gösteriyor.

Mao Ning, bugün düzenlenen olağan basın toplantısında söz konusu durumu değerlendirdi.

Çin’le karşılıklı vize muafiyeti uygulayan ülkelerin sayısının arttırılmasıyla birlikte Çin’e gelen yabancı turistlerin sayısında gözle görülür artışın kaydedildiğine işaret eden Mao, Bahar Bayramı tatili sırasında yurt dışından Çin’e gelen turist sayısının 3 milyon 230 bine ulaştığını, Fransa, Almanya, Malezya, Singapur gibi Çin’le yeni vize muafiyeti anlaşması imzalayan ülkelerden gelen turistlerin sayısında ciddi artış olduğunu kaydetti.

Sözcü, “Çin ile yabancı ülkelerin halkları arasındaki iletişimi kolaylaştırmak amacıyla Dışişleri Bakanlığı, vize başvuru formunun içeriğini azaltma, vize ücretlerini kademeli olarak düşürme, Çin'e eğitim için gelenlerin onay prosedürlerini basitleştirme, bazı başvuru sahipleri için parmak izi kaydını kaldırma, vize randevularını kaldırma, Fransa ve Almanya gibi ülkelere yönelik tek taraflı vize muafiyeti denemesi gibi yöntemleri uyguluyor.” ifadesini kullandı.

Sözcü ayrıca Çin’e gelen yabancıların Çin’de mobil ödeme yapmasına ve telefon numarası almasına kolaylık sağlayan yöntemlerin de uygulandığı bilgisi verdi.

Hibya Haber Ajansı