Diyarbakır’da İki Gazeteci Saldırıya uğradı

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu, saldırıya uğrayan gazeteciler için yazılı açıklaması yaptı.

YEREL 10.09.2020 10:08:00 1599 0
Diyarbakır’da İki Gazeteci Saldırıya uğradı

Diyarbakır’da görev yapan İhlâs Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Murat Başal ile Demirören Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Emrah Kızıl,  bir yangın haberini takibi sırasında bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırı sonunda Gazeteci Murat Başal’ın burnu kırıldı, Emraz Kızıl ise kesici alet ile yaralandı.

       Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, saldırıya uğrayan gazeteciler için yazılı basın açıklaması yaptı. Çelik açıklamasında zor şartlar altında görevlerini yürüten gazetecilere saldıranların, gözaltına alınmalarının ardından serbest bırakılmasını gazetecileri kaygılandırdığını kaydetti. Çelik “ Bir yangın haberini takip eden iki gazeteci arkadaşımız, kalabalık bir grubun  bıçaklı saldırısına uğradı. Meslektaşlarımızdan Murat Başal’ın burnu kırılmış, Emraz Kızıl ise kesici alet ile çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Meslektaşlarımıza yönelik yapılan bu çirkin  saldırının kabul edilebilir olmadığına,  kamuoyu vicdanında rahatsızlık yarattığına inanıyoruz.

         Kamu oyunu doğru bilgilendirmek adına görevlerini en iyi şekilde ifa etmek için, sahada canla başla çalışan arkadaşlarımıza yönelik bu çirkin saldırının failleri gözaltına alındıktan sonra,   arkadaşlarımızın şikayetçi olmasına rağmen,  Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile serbest bırakılması, bizleri endişelendirmekte ve   meslektaşlarımız adına kaygılandırmaktadır.  Yetkili makamların söz konusu olay ile ilgili yürütülen soruşturmaya gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.

Güneydoğu  Anadolu Gazeteciler Federasyonu olarak, yaşanan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 9 İl’in Cemiyetlerini bünyesinde barındıran GGF  olarak bu konunun takipçisi olacağımızın  bilinmesini istiyoruz.” Dedi.