EBRD heyeti Gaziantep'te

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yetkilileriyle katıldığı toplantıda Gazi şehirde yürütülen yeşil şehir çalışmaları ve yeni projeleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

GÜNCEL 26.03.2024 14:45:12 62 0
EBRD heyeti Gaziantep

Toplantıda Gaziantep’in EBRD’nin “Yeşil Şehir” ilan etmesinden sonra bugüne kadar yapılan çalışmalar, yapımının devam ettiği 27 Megavatlık güneş enerji santralinde son durum ile ilerleyen günlerde yapılacak projeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda ayrıca dünyada yaşanan iklim değişikliği ve Gaziantep’e etkileri, kentte konu hakkında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaları anlatan sunum yapıldı.

Mühendislik yaptığı dönemde kirletici unsurların ne olduğunu bildiğini toplantıda belirten Başkan Fatma Şahin Gaziantep’i yeşil şehir olarak uluslararası alanda en iyilerden birisi olarak tutmayı hedeflediğini aktardı. Güneş enerjisi, HES’ler, jeotermal kaynaklar gibi bütün yenilenebilir enerji kaynakları hakkında yürütülen hukuki düzenlemeleri ve yapılan çalışmaları anlattı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu yapılan görüşmenin ardından verdiği demeçte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ve ekibinin çok meşakkatli ve çok değerli projelerinin finansmanının EBRD’den sağlanmış olmasını önemsediklerini belirtti.

EBRD olarak Türkiye’ye her yıl ciddi yatırımlarda bulunduklarını belirten Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Birinci Başkan Yardımcısı ve Müşteri Hizmetleri Grubu Başkanı Jürgen Rigterink ise “Bildiğiniz gibi bugün çok önemli bir güneş enerjisi santralinin açılışı için burada bulunmaktayız. EBRD olarak Türkiye’ye her yıl ciddi yatırımlarda bulunmaktayız. Sadece 2023 yılında Türkiye’ye iki buçuk milyar euroluk bir yatırım yapmış bulunmaktayız. Bu yapılan yatırımların önemli bir kısmı deprem bölgesinde yeniden toparlanma için yapılan yatırımlardan oluşuyor. 800 milyon euroluk bir deprem yatırım yardımı yapmış bulunmaktayız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: ebrd heyeti gaziantep'te