Eğitim-Sen Ceylanpınar Temsilciliği?nden Grev Açıklaması

Ceylanpınar Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği ??eşit, özgür, demokratik bir ülke, iş güvencesi ve insanca yaşam için grevdeyiz?? açıklamasında bulundu. Eğitim-Sen?in ilçe merkezindeki binasında basın açıklamasını Abdurrahman Çelik yaptı. Çelik, sendika üyeleri

EĞİTİM 5.06.2013 12:30:05 2564 0
Eğitim-Sen Ceylanpınar Temsilciliği?nden Grev Açıklaması
Ceylanpınar Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği, KESK tarafından ülke genelinde alınan bir günlük uyarı grevi eylemine ilişkin basın açıklaması yaptı. Gezi Parkı direnişinin selamlandığı açıklamada ilçe temsilcisi Abdurrahman Çelik “AKP iktidarı tüm dikta rejimlerinin baş belası en sağlam kayaya, halka toslamış bulunuyor” diye konuştu.
 
KESK tarafından "ücret ve iş güvencesi" talebiyle gerçekleştirilen grev kapsamında Gazi Caddesi’nde bulunan İlçe temsilciliği önünde bir araya gelen Ceylanpınar Eğitim-Sen üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Sık sık “gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “faşizme karşı omuz omuza”,”uyuyan medya istemiyoruz” ve “susma haykır halklar kardeştir” sloganları atılan açıklamayı Eğitim-Sen İlçe Temsilcilerinden Abdurrahman Çelik yaptı. Gezi Parkı Direnişi ve sonrasından yaşanan eylemlerin baskı ve zulüm düzenine karşı sabrı tükenen bir halkın ayaklanması olarak değerlendiren Çelik, yaşamını ve geleceğini savunan tüm halk kesimleri gibi kamu emekçilerinin de işine, geleceğine ve yaşam alanlarına sahip çıkmakta kararlı olduğunu belirtti.
 
AKP en sağlam kayaya, halka toslamıştır
 
Gezi Parkındaki doğa katliamına karşı demokratik haklarını kullanarak tamamen barışçıl eylemler gerçekleştiren halkın canına kast eden boyutlarda devlet terörüyle karşılaştığını söyleyen Çelik “Taksim Gezi Parkı’na AVM yapılmasını dayatan, talana ve ranta karşı başlatılan protestoları zor kullanarak bastırabileceğini zanalsancak escort AKP iktidarı tüm dikta rejimlerinin baş baş belası en sağlam kayaya, halka toslamış bulunuyor” diye konuştu.
 
15 Mayıs’ta AKP iktidarı tarafından TBMM’ye sev edilen “hükümet memurluğu” torba yasa tasarısıyla özel sektörden kamuya üst düzey yönetici atanmasının yolunu açarak, tamamen yandaşlarından oluşan bir AKP devleti kurmayı hedeflediğini belirten Çelik, bu şekilde ki bir kamu yapılanmasının ise doğrudan kamu emekçilerinin iş güvencesini hedef aldığını savundu. 657 sayılı DMK’yı değiştirerek kadrolaştırmayı artırmayı öngören hükümlerin derhal geri çekilmesi çağrısı yapan Çelik, bir günlük uyarı grevi eylemine başladıklarını söyledi.