Erdoğan: MİT`i Durduran Savcı ve Jandarmalara Soruşturma Açtık

Başbakan Erdoğan, Adana?da MİT?e ait TIR?larla ilgili "Savcı, benim iznim, Adalet Bakanlığı?nın haberi olmadan böyle bir müdahalenin içine giremez. Bu, bu paralel yapılanmanın diğer bir versiyonudur" dedi.

GÜNCEL 21.01.2014 11:00:21 1400 0
Erdoğan: MİT`i Durduran Savcı ve Jandarmalara Soruşturma Açtık
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Brüksel gezisinden önce Esenboğa Havalimanı’nda Adana’da MİT’e ait TIR’ları durdurma talimatı veren savcı ve talimatı yerine getiren jandarma komutanları hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.
Erdoğan, Cumhuriuyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MİT’i silah kaçakçılığı ile suçlamasına yanıt vererek şöyle dedi:

“Bir defa bu ifadeyi kullanan kişi bu ülkenin bir muhalefeti olamaz. Dünyada milli istihbarat teşkilatları ne gibi görevler yapar bunlar bellidir. Ana muhalefetin genel müdürü MİT’in görev alanlarını bilmeyecek buca escort bulunduğu makamdan uzaktır. Tavsiye diyorum 26’nci maddeyi açsın okusun. Savcı, benim iznim, Adalet Bakanlığı’nın haberi olmadan böyle bir müdahalenin içine giremez. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu, bu paralel yapılanmanın diğer bir versiyonudur. Kısa bir zaman önce atılan adımın devamıdır.
"Ne yazık ki burada jandarmamız da kullanılmıştır. Tabii burada gerek bu savcıyla ilgili, gerekse jandarmayla ilgili, komuta kademesini kast ediyorum, hepsiyle hukuki süreç başlatılmıştır. Gereği de bunlarla ilgili yapılacaktır. Kendi istihbarat teşkilatını dünyaya bu şekilde lanse eden bir insanın vatanseverliğinden şüphe ediyorum.” 

"Brüksel'e yaşananları anlatacağız"

Erdoğan, Brüksel ziyaretinde Türkiye AB ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti.
“Türkiye içinde tutmadı. Bu operasyonu (17 Aralık) hazırlayanların, başta Avrupa olmak üzere etki altına almaya çalıştığını görüyoruz. Brüksel ziyaretimiz, Türkiye’de yaşananları anlatmamıza fırsat verecektir. Yargı değil, yargı içindeki örgütlenmeye müdahale edildiğini açık ve net bir şekilde ifade edeceğiz.”

Akşam saatlerinde Belçika'da yaşayan Türkiyeliler, başkent Brüksel'de Başbakan'ın konaklayacağı otelin önündeki Stephanie Meydanı'nda toplandı. Başbakan da kendisini bekleyen kalabalığa bir otobüsün üzerinden seslendi.