Erdoğan'dan müjdeli haber

.

GÜNCEL 10.05.2022 10:06:00 886 0
Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası ev almayı düşünenlere müjde vererek 3 farklı kredi paketi açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise destek paketlerinin detaylarını sosyal medyadan paylaştı. Buna göre ilk konutunu alacak vatandaşlara yüzde 0,99 faizle, döviz ve altınını satarak konut alacaklara ise yüzde 0,89 faizle 2 milyon liraya kadar kredi verilecek. Üçüncü paket ise inşaat sektörüne yönelik olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile istişareler doğrultusunda " İlk evim Konut Finansman Paketi", "Genişletilmiş Konut Finansman Paketi", "İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi" olmak üzere 3 çözüm paketi oluşturdu. Konuya ilişkin ayrıntıları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Twitter hesabından paylaştı.

10 YILA KADAR VADELİ AYLIK YÜZDE 0,99 FAİZLİ KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı destekler kapsamında, "İlk evim Konut Finansman Paketi" çerçevesinde, kamu bankalarınca, ilk ve tek konutunu alacak vatandaşlara yönelik olarak, birinci el konutlarda uygulanmak üzere, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacak. Böylece, ilk konutunu alacak vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimleri artırılmış olacak.


Anahtar Kelimeler: Erdoğan' müjdeli haber