Eş BaşkanBuldan, Şenyaşar Ailesi İle İftar Yaptı #Pervinbuldan #Iftar #Şenyaşar

.

12.04.2022 08:57:00 621 0
Eş BaşkanBuldan, Şenyaşar Ailesi İle İftar Yaptı #Pervinbuldan #Iftar #Şenyaşar

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Urfa’da 399 gündür adalet nöbeti tutan Şenyaşar ailesiyle adliye binası önünde iftar yaptı.

Sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, Urfa Adliyesi önüne gelen anne ve oğlu, oruçlarını nöbet tuttukları alanda açtı. Ailenin “Adalet sofrası”na Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, HDP Urfa Milletvekilleri Ömer Öcalan ile Ayşe Sürücü misafir oldu.

Nöbet öncesi anne ve oğlunu dinleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldun şöyle konuştu: "Bu ülkeyi yönetenlere bir kez daha bu annenin yanında seslenmek istiyoruz. Bu adaletsizliğe bir an önce son verin.

Anne kaybettiklerinin geri gelmeyeceğini çok iyi biliyor. Ama içeride olan, cezaevinde olan çocuğuna kavuşması için başlatmış olduğu bu adalet oturuşunu herkesin duymasını bir kez daha buradan ifade ediyoruz. Ve bu çağrıyı yineliyoruz. Biz Şenyaşar ailesinin yanındayız. Onların yaşadıklarını haksızlığı, hukuksuzluğu biliyoruz.

Ama bu ülkeyi yönetenlerin de bu haksızlığa ve hukuksuzluğa bir an önce son vermesi çağrısını ailenin yanında bir kez daha yapmak istiyorum. Ailemizle birlikteyiz, birlikte olmaya da devam edeceğiz."

Bu arada Suruç'ta yaşanan kavgada eşi ve 2 oğlunu kaybeden bir oğlu da cezaevinde olan Emine Şenyaşar ve kavgadan yaralı olarak kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbetini 399 gündür sürdürüyor