Esenyurt Belediyesi, “Anne Destek Programı” eğitimi veriyor

Esenyurt Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliği çerçevesinde düzenlenen Anne Destek Programı’na katılan kadınlar, çocuklarının hem sağlıklı gelişimi konusunda bilgiler edinirken hem de sosyal becerilerini gözlemleyerek onları hayata haz

YAŞAM 15.02.2024 10:13:52 85 0
Esenyurt Belediyesi, “Anne Destek Programı” eğitimi veriyor

Esenyurt Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliği ile 3-6 yaş döneminde çocuğu olan annelere Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde “Anne Destek Programı” eğitimi veriliyor.

İçeriği uzmanlar tarafından belirlenen programla annelere; çocuklarının sağlıklı gelişiminin desteklenmesi, çevresi ile uyumlu ilişki kurmalarına yardımcı olmak ve çocuğun öğrenmesinde yeni deneyimler kazandırılması hedefleniyor. 15 hafta sürecek olan ve her hafta farklı bir konunun yer aldığı programda, eğitimler 15 kişilik sınıflarda yapılıyor.

“Her hafta farklı bir konuyu ele alıyoruz”

Her hafta farklı bir konu başlığı ile anneleri bilgilendirdiklerini belirten Uzman Sosyolog ve Aile Danışmanı Nihal Batuk; ‘’Program kapsamında ana eksenimiz çocuğun sağlıklı gelişimi bulunuyor. Kadının iyilik hali, çocukların gelişim alanları, çocuklarda cinsel eğitim, medya okuryazarlığı, çocuklara doğru davranış-sorumluluk kazandırma gibi konuları her hafta annelere burada anlatıyoruz” dedi.

Eğitimlere katılan bir diğer anne Nazlı Yiğit ise şunları söyledi:

“Bu programla birlikte çocuğum ve ben sosyalleşmiş olduk. Burada sosyalleşirken kendimi de geliştirip doğru bildiğim yanlışları öğrenmiş oldum. Çok başarılı ve dopdolu bir program oldu. Destek veren tüm ekip çalışanlarına teşekkür ederim.”

Hibya Haber Ajansı