ESKİ FUTBOLCUDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Ceylanpınar?da eski amatör futbolcu son bir yıldır kırsal mahallelerden bir araya getirdiği Down Sendromlu ve bedensel engelli gençlerle birlikte halı saha maçları yapıyor.

YEREL 19.04.2019 15:34:56 1360 0
ESKİ FUTBOLCUDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

 

Ceylanpınar Belediye Spor, TİGEM Spor ve Siverek Spor olmak üzere birçok takımda uzun bir süre amatör kümede top koşturan Metin Aykut şimdi sosyal projelerle örnek olmaya çalıştığını ifade etti.

Toplumda farkındalık oluşturmak adına son bir yıldır Kızıltepe ve Ceylanpınar’ın kırsal mahallelerinde ikamet eden Down Sendromlu ve bedensel engelli gençleri bir araya getirip haftada bir gün Ceylanpınar’da halı sahada buluştuklarını ifade eden Aykut, herkesin birer engelli adayı olduğunu toplumda engellilerle ilgili ön yargılardan kurtulması gerekildiğini söyledi.

Down Sendromu olan gençlerimizin imkân verilmesi, sevgi gösterilmesi durumunda çok özel insanlar olduğunu söyleyen Metin Aykut, takımda bedensel, kısmen görme ve zihinsel engellilerinde olduğunu ve maçlarda hem kendisinin hem de oyuncuların çok keyif aldığını dile getirdi.

Kimseden herhangi bir destek almadan tamamen kendi imkânlarıyla bu projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Metin Aykut, uzun vade de engellilerle ilgili farklı projeler üretip faydalı olmak için çaba sarf edeceğini dile getirdi.