Eskişehir'de “Küllüoba Kazısı Fotoğraf Sergisi” törenle açıldı

Eskişehir Küllüoba Höyüğü’nde, 1996 ile 2023 yılları arasında sürdürülen çalışmaları aktaran arşiv fotoğraflar ile Eskişehirli fotoğrafçıların objektifinden yansıyan karelerin oluşturduğu “Küllüoba Kazısı Fotoğraf Sergisi” törenle açıldı.

KÜLTÜR - SANAT 4.02.2024 13:42:40 64 0
Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Halk Ekmek A.Ş.’nin desteklediği Küllüoba Höyüğü kazısında 27 yıl tamamlandı. Çeyrek yüzyılı geçen kazı sürecinin sonunda gelinen durumu kamuoyuna yansıtan ve 1996 yılında Prof. Dr. Turan Efe Başkanlığında başlanan Küllüoba Kazısı’nın 2023 yılına kadar geçen sürecinde yapılan çalışmalar “Toprağın Gizledikleri 5000 Yıllık Bir Kente Yolculuk: Küllüoba Kazısı Fotoğraf Sergisi” ile Eskişehirlilerin beğenisine sunuldu.

Sergide, kazının ilk döneminden arşiv fotoğraflar, kazıda çıkarılan eserlerin bulgu fotoğrafları ve Eskişehirli amatör fotoğrafçıların kazı çalışmaları sırasında çektiği fotoğraflar bulunuyor.

Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, sergide emeği geçenleri kutlarken, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, “Seyitgazi ilçemizde yer alan bu önemli alandaki çalışmalar için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerimizi sürdüreceğiz. Kazı başkanlarımız başta olmak üzere çalışmalarda ve sergide emeği geçen herkesi kutluyor, tüm hemşehrilerimi bu önemli sergiyi görmeye davet ediyorum.” dedi.

Sanatseverler, Büyükşehir Belediyesi Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’ndaki sergiyi 20 Şubat'a kadar görebilecek.

Hibya Haber Ajansı