Eskişehir'den üreticilere süt sağım makinesi desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma projeleri kapsamında İnönü ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren manda yetiştiricilerine süt sağım makinesi desteği verildi.

YAŞAM 23.02.2024 15:53:18 52 0
Eskişehir

İnönü ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na destek talebinden bulunan 12’si kadın 41 manda yetiştiricisine, birer adet süt sağım makinesi desteği sağlandı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak uzun yıllardan beri kırsalda tarım ve hayvancılığın yeniden eski günlerine dönmesi için kaynaklarımız ölçüsünde destek olmaya çalışıyoruz. İnönü’de yeniden manda yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması kapsamında yapmış  olduğumuz canlı hayvan desteğinin ardından şimdide üreticilerimize büyük kolaylık sağlayacak yeni bir destek için buradayız. Manda sütünden üretilen ürünlerin hem kalitesini hem de hijyenini korumak amacıyla büyükşehir belediyesi olarak Süt Sağım Makinesi Desteği projesini başlatıyoruz. Proje kapsamında 12’si kadın 41 manda üreticimize birer adet süt sağım makinesi veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı