Faruk Çelik Seçim Başarısının Sırrını Açıkladı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, 1 Kasım Erken Seçimlerindeki başarısının sırrını açıkladı.

SİYASET 6.11.2015 10:20:42 1805 0
Faruk Çelik Seçim Başarısının Sırrını Açıkladı
Şanlıurfa’nın oylarını 7 Haziran seçimlerine oranla yüzde 18 arttırdığının altını çizen Faruk Çelik, Ben Şanlıurfalılara çok teşekkür ediyorum, aramızda güzel bir gönül bağı kuruldu yüzde 64,5’luk gibi büyük bir desteği bize verdiler, 7 Haziran’a göre yüzde 18’lik bir artış gösterdiler” dedi.
Faruk Çelik, 1 Kasım seçimlerinde interaktif sistemle seçim çalışmasında bir anda 200 eve girdiğini, 100’ü ile birebir görüştüğünü toplamda ise 10 bin kişiye hitap ettiğini aktardı. Faruk Çelik bir diğer seçim çalışma yönteminin de tanıtım filimler olduğunu bu filmlerin de çok beğenilip izlendiğini vurguladı.
URFALILARLA GÜZEL BİRLİKTELİK SAĞLADIK
Şanlıurfa’nın Türkiye’nin teminatı olan illerden biri olduğuna vurgu yapan Faruk Çelik, “Şanlıurfa gerçekten önemli bir ildir. Bundan dolayı biz oyuna gelme dedik. Bu mesele memleket meselesi dedik. Vatandaşla ana konularda güzel birliktelik sağladık. Bunun için 3 tane önemli tanıtım filmi hazırladık. Bunlar kamuoyunda çok ilgi gördü. Mesele biri 20 milyona yakın izleyici buldu, Türkiye’de kaç tane böyle film var bilemiyorum ”ifadelerini kullandı.
URFA İSTİKRARDAN YANA OLDU
Habertürk Televizyonu’nda 1 Kasım seçimlerini değerlendiren Faruk Çelik “Urfa’ya gittiğinizde bu terör olaylarından dolayı ticarette bir duraklama var. Yatırımlarda bir frene basma var, turizmde riskli bölge diye olaylarla hiç ilgisi yokken otellerin boş olduğunu gördük. Çok üzüntü verici bir şey. Şanlıurfa gelişen, kalkınan bölgenin önemli bir ili. Şanlıurfa her zaman istikrardan yana olmuştur. Yine istikrardan yana oldu ”dedi.
İNTERAKTİF SİSTEMLE BİR ANDA 200 EVE GİRDİ
İlk kez denenen bir sistemle insanların evlerine ulaştıklarını aktaran Faruk Çelik “ Bu interaktif yöntemdi, ben stüdyodan konuşuyorum 200 evde beni dinliyor. Canlı yayın yaptık, uydu üzerinden televizyona bir cihaz takılıyor ve o şekilde beni canlı olarak izlediler. Sorular ayrıca önümüze geliyordu ve ben canlı olarak oradaki hanımlara, gençlere ve beyefendilere cevaplar veriyordum. Bu şekilde yaklaşık 10 bin kişiye hitap ediyordum. Ve toplam her halde 100 kişiyle direk olarak muhatap oluyorduk. Şanlıurfa çok geniş bir coğrafyaya sahip her yere ulaşamıyorsunuz,  Şanlıurfa’da 1300 köy var buralara yetişmeniz zor ama bu interaktif sayesinde her tarafa ulaşmış olduk ”şeklinde konuştu.