Gate.io'nun Rezerv Kanıtı uygulaması Hacken'in güvenlik denetimini geçti

Gate.io, en son Rezerv Kanıtı (PoR) metodolojisinin, blockchain ve Web3 güvenlik denetiminde öncü olan Hacken tarafından yürütülen kapsamlı bir güvenlik incelemesinden geçtiğini duyurdu.

GÜNCEL 22.01.2024 13:08:17 85 0
Gate.io

Önde gelen bir kripto borsası ve Web3 yenilikçisi olan Gate.io, en son Rezerv Kanıtı (PoR) metodolojisinin, blockchain ve Web3 güvenlik denetiminde öncü olan Hacken tarafından yürütülen kapsamlı bir güvenlik incelemesinden geçtiğini duyurdu.

3 Ocak'ta yayımlanan rapor Gate.io'nun PoR yöntemini işlevsellik ve karmaşıklığın bir dengesi olarak tanımlıyor ve "bu alana önemli ölçüde katkıda bulunarak blockchain teknolojisi ve kriptografik sistemlerdeki temel ilkelerin net bir şekilde anlaşılmasını ve uygulanmasını gösteriyor."

Hacken'in kapsamlı PoR güvenlik incelemesi

Hacken'in güvenlik denetim süreci, Gate.io'nun PoR kodunun ve işlevselliğinin titiz bir analizini içerir ve bilinen güvenlik açıklarına karşı kontrol edilir. İnceleme, bağımlılık yönetimi, kriptografik çerçeveler, kod kalitesi, hata yönetimi ve test gibi temel alanları kapsıyordu.

Gate.io'nun Kurucusu ve CEO'su Dr. Lin Han şunları söyledi:

"Hacken'in, çevrilmemiş hiçbir taş bırakmadan yaptığı kapsamlı ve özenli güvenlik incelemesi için minnettarız. PoR’ımızın bütünlüğünü sağlamak, yalnızca kullanıcı varlık güvenliğine yönelik bir taahhüt değil, aynı zamanda bir taahhüttür. Hacken bu bağlılığı güçlendirmede ve çıtayı sürekli olarak yüksek tutmamızı sağlamada önemli bir rol oynuyor."

Hacken'in incelemesinde ayrıca PoR yöntemiyle ilgili kritik olmayan sorunlarda yapılan iyileştirmeler de özetlendi. Gate.io, kullanıcı varlığı güvenliğine yönelik süregelen taahhüdünün bir parçası olarak PoR'ını daha da yineleyecek ve geliştirecektir.

"Dijital ortam geliştikçe, şeffaflık zorunluluğu tartışılamaz hale geliyor. Hacken olarak, kapsamlı pazar araştırmasının temelini atarak 2019 yılında Rezerv Kanıtı yolculuğumuzu başlattık. 2022'den beri Rezerv Kanıtı denetimleri yürütüyoruz. Merkezileştirilmiş Borsalar bu standardı benimsemeli, hesap verebilirlik ve şeffaflık sağlamalıdır. Gate.io gibi öncüler tüm sektör için bir referans noktası oluşturdu. Proof of Reserves yakında saklamacılar, borsalar, borç verenler ve stablecoin ihraççıları için bir standart haline gelecek" dedi Yevheniia Broshevan, Co- Hacken'ın Kurucusu ve CBDO.

Rezerv Kanıtı’nı erken benimseyen, lider

Gate.io, 2020 yılında Merkle ağaçlarını üçüncü taraf bir denetim firması ve bağımsız kullanıcı doğrulamasıyla birleştirerek artık standart olan yöntemi kullanarak PoR gerçekleştiren ilk borsalardan biri oldu. 2022'de süreci tekrarlayan Gate.io, FTX'in çöküşünün ardından uygulamasını açık kaynak haline getirdi. Daha sonra 2023'te, 100'den fazla varlık hakkında daha düzenli raporlama içerecek şekilde yükseltildi; bu, tüm borsalar arasında en fazla olanıdır ve gelişmiş güvenlik ve gizlilik için ZK-SNARK'lardan yararlanır.

En son Tarihe göre Gate.io tarafından sağlanan rapor artık 171 varlığı kapsıyor; bu da önceki rapora göre 59 daha fazla. Yayınlanan veriler, rezervlerinin kullanıcı mevduatlarını yüzde 100'den fazla aştığını ve fazla fonun 584 milyon doları veya kullanıcı mevduatlarının yüzde 15,47'sini aştığını doğruluyor.

Hibya Haber Ajansı