"Gazeteci Bünyamin Aygün Serbest Bırakılsın"

Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün`ün Suriye`de kaçırılmasını beş ilde eşzamanlı protesto eden gazeteciler Aygün`ün serbest bırakılması için yetkilileri göreve çağırdı.

GÜNCEL 24.12.2013 09:18:22 1612 0
Görev için gittiği Suriye'de 27 gün önce kaçırılan Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün için Çağlayan’daki Milliyet Gazetesi önünde toplanan meslektaşları yetkilileri göreve davet etti.

Türkiye Foto Muhabirliği Derneği'nin (TMFD) çağrısı üzerine İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Trabzon'da eş zamanlı olarak biraraya gelen gazeteciler Aygün’ün kaçırılmasını protesto ederek gazetecinin serbest bırakılmasını istedi.

Gazeteciler "Bünyamin Aygün'e özgürlük" gazetecileri hedef değildir' ve 'Gazetecileri serbest bırakın" yazılı Türkçe ve İngilizce dövizler taşıdı, 'Bünyamin Aygün yalnız değildir' sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan TMFD İstanbul temsilcisi Murad Sezer Suriye'nin gazeteciler için dünyanın en tehlikesi bölgesi haline denizli escortği ve 2011 Mart ayından bu yana 25 gazetecinin Suriye'de hayatını kaybettiği belirterek Suriye’deki silahlı tüm gruplara şu çağrıyı yaptı:
"Gazeteciler tarafsızdır. Tek çabaları kamuoyunun bilgi almasıdır. Canları pahasına boynunda makine, omzunda kamera taşıyan meslektaşlarımız, Suriye’deki masum halkın yaşadıkları dramı dünyaya duyurmak için çalışmaktadır.”

Gazeteciler Aygün'ün ailesine, sevenlerine ve meslektaşlarına bir an önce kavuşması için hükümet, muhalefet partileri ve Dışişleri Bakanlığı’nı göreve çağırdı.