"Gazeteci Gazeteciyi Haberiyle Eleştirir, İddialarla Değil"

Radikal muhabiri Fatih Yağmur`un sosyal medyada hedef haline getirilmesini değerlendiren Doç. Dr. Arsan "Gazeteci gazeteciyi haberin kalitesiyle eleştirir, `hırsızlık` iddiasıyla değil" dedi.

GÜNCEL 4.01.2014 09:41:34 1401 0
Radikal Gazetesi muhabiri Fatih Yağmur  ''Suriye'ye giden yardım konvoyunda askeri malzeme iddiası ''haberinin ardından sosyal medyada hakkında “hırsızlık” suçlaması iddiası yer aldı. @ozelistihbarat1 isimli hesaptan yapılan iddialara Yağmur adli sicil kaydını yayınlayarak cevap verdi.

Yağmur’un yaptığı haber sebebiyle hedef haline getirilmesini  bianet’e değerlendiren İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden iletişimci Doç. Dr. Esra Arsan “Gazeteci, gazetecinin kurdudur. Ancak bir gazeteci meslektaşını ancak yaptığı haberin kalitesiyle eleştirebilir” dedi.

Hükümet ve cemaatin sosyal medyada bir "dezenformasyon savaşı" başlatıldığını söyleyen Arsan bu durumun medyada sızıntı gazetecilik ve dosyalarla sürdürüldüğünü anlattı.
 
“Gazeteciler bilerek ya da bilmeyerek bu iktidar savaşında kullanılıyor, gazetecilik araç haline getiriliyor.

"Bu durumda hangi gazeteci kamu yararı adına haber yayınlıyor hangisi var olan güç mücadelesi içinde hareket ediyor belli değil. Burada gazetecilerin asıl bu konuyu tartışması gerekiyor. Burada gazetecilerin asıl bu konuyu tartışması gerekiyor.

"Bir gazeteci başka bir gazeteciyi haberin kalitesi, doğruluğu, güvenilirliği üzerinden eleştirebilir. Ama 'hırsızsın', 'alsancak escort yayınladın' gibi çıkışlar etik ve mesleki açıdan kabul edilebilir değil."

Yağmur bugünkü Radikal’de konuyla ilgili açıklama yapmış, hırsızlık suçlamasının yalan olduğunu söyleyerek bu iddialarda bulunanlara dava açacağını açıklamıştı.