Gazeteciler Sendikası: Rengin Arslan?ın yanındayız

Soma katliamının ardından haber yapan gazeteciler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yandaş medya tarafından hedef gösterildi. O gazetecilerden biri de BBC Muhabiri Rengin Arslan. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın Komisyonu açıklama yaparak yandaş medyaya

GÜNCEL 23.05.2014 08:51:13 1748 0
Gazeteciler Sendikası: Rengin Arslan?ın yanındayız
BBC Muhabiri Rengin Arslan’ın madenci yakınları ile yapmış olduğu röportaj sonrası Başbakan Erdoğan, BBC’nin kurmaca yayın yaptığını söyledi ve hem BBC’yi hem de kanalın muhabiri Rengin Arslan’ı hedef aldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın Komisyonu Başbakan Erdoğan tarafından hedefe konulan Rengin Aslan’a sahip çıktı. TGS kadın komisyonu yazılı bir açıklama yaparak madencilerin de Rengin Arslan’ın da yanında olduklarını duyurdu. TGS kadın komisyonu açıklamasında, ilk günden itibaren gerçeğin ortaya çıkarılması için haber peşine düşen meslektaşlarımızdan biri de Rengin Arslan’dır. BBC Türkçe’de 15 Mayıs tarihinde yayınlanan ve Soma’da ölen işçilerin ailelerinin AKP’ye yönelik tepkilerinin yer aldığı “AKP işten atma tehdidiyle oy topladı” haberi bizzat Başbakan Erdoğan tarafından hedef tahtasına kondu. Pek çok madenci ailesi aynı iddiayı ortaya koyarken, pek çok meslektaşımız bu iddiaları dile getiren onlarca ailenin tanıklığını aktarmışken Erdoğan’ın yapması gereken tehditler savurmak değil, varsa bu iddiaları çürütecek kanıtları, onları ortaya koymaktır. Başbakan Erdoğan’ı meslektaşımızdan ve haberde yer alan madenci yakını kadınlardan özür dilemeye, bu tür iddialarla kamuoyunu meşgul edeceğine katliamda sorumluluğu bulunanların bir an önce açığa çıkarılması ve geride kalan acılı ailelerin acılarının dindirilmesi için gerekenlerin yapılması noktasında göreve davet ediyoruz” denildi.

SORUMLULUK HATIRLATILDI

TGS Kadın Komisyonu, Yeni Şafak gazetesinde yer alan “O kadınlar Gezi eylemcisi, onlara başörtü takılarak AK Parti karşıtı olarak konuşturuldu” iddiasına da tepki gösterdi. Açıklamada haberdeki iddiaların hem çok ağır bir itham olduğu, hem de gazetecilik açısından asılsız ve etik dışı olduğu vurgulandı. TGS kadın komisyonu Yeni Şafak gazetesini gazetecilerden ve haberde yaşadıklarını anlatan kadınlardan özür dilemeye davet etti. Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Meslektaşımız Rengin Arslan’ın yanındayız… Hedef gösterme ve karalama kampanyası dolayısıyla meslektaşımızın başına gelecek herhangi bir olayda öncelikle Başbakanın ve Yeni Şafak gazetesinin sorumlu olduğunu bir kez daha ortaya koyuyoruz.”