Gazetecilerden 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlaması

Mardin Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti?nin düzenlediği programa, Şanlıurfa Gazeteciler Derneği temsilcisi Ceylanpınar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Musa Kılınç da katıldı. Kılınç, Dünyanın barış ve huzur dolu olmasını temenni ederek, 1 Eylül Dünya Barış Günü?

GÜNCEL 1.09.2018 13:42:41 1515 0
Gazetecilerden 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlaması

Ceylanpınar Gazetesi İmtiyaz Sahibi Musa Kılınç "Savaşlar, tarih boyunca büyük felaketlere ve kitlesel ölümlere yol açmıştır. İnsanlık, yaşanan bu kayıplar ve acılardan ders alarak, barış içerisinde yaşama idealinde birleşmiştir" dedi.
 

Kılınç “İnsanlık, yaşanan bu kayıplar ve acılardan ders alarak, barış içerisinde yaşama idealinde birleşmiştir. Barış uğrunda verilen büyük mücadeleye rağmen halen dünyanın çeşitli yerlerinde savaşlar ve terör eylemleri devam etmektedir. En temel hak olan yaşama hakkını insanın elinden alan savaşlar, insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Ülke olarak savaşların, çatışmaların ve terör eylemlerinin yoğun olarak yaşandığı bir coğrafi konumda bulunuyoruz. Milletimizin güvenliği, huzuru ve refahı ile devletimizin bekası için Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün "yurtta barış, dünyada barış" ilkesi doğrultusunda birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyor, acıların, savaşların ve kötülüklerin olmadığı; mutluluğun, huzurun, hoşgörünün ve evrensel barışın hâkim olduğu bir dünya diliyorum" ifadelerini kullandı.