Gaziantep’te “Asrın Felaketi” temalı fotoğraf sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gazikültür A.Ş. tarafından “Asrın Felaketi” temalı fotoğraf sergisi açıldı.

KÜLTÜR - SANAT 6.02.2024 16:26:44 74 0
 Gaziantep’te “Asrın Felaketi” temalı fotoğraf sergisi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Gazikültür A.Ş. tarafından “Asrın Felaketi” temalı fotoğraf sergisi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümünde ziyarete açıldı.

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nde yer alan sergi, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği fotoğrafçılarının kadrajından depremin mekanlar üzerindeki yarattığı yıkımı konu alıyor.

Depremlerin Nurdağı ve İslahiye ilçeleri ile Gazi şehir kent merkezinde 6 Şubat ve sonrasında yaşanan manzaraları belgeleyen fotoğraf sergisi 16 Şubat’a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

“Hiçbir zaman unutmamamız gereken bir gün 6 Şubat”

Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, yaptıkları diğer sosyal etkinlik açılışlarına benzemeyen bir çalışma olduğunu aktararak, “6 Şubat. İnsan anmakta, anmadan geçmekte istemiyor. Allah bizlere bugünleri tekrardan yaşatmasın. Gerçekten çok acıydı.  Bütün ailemiz, 11 il ile iliklerimize kadar bunu hissettik. Bizden sonrakilere, şu anda yaşayanlara da rahat edebilmesi için çok fazla ders alınması gereken bir gün.”  açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı