Genelkurmay Başkanı Akar Şanlıurfa`da birlik komutanlarıyla toplandı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Şanlıurfa`da terörle mücadele ve muhtemel gelişmelerle ilgili birlik komutanlarıyla değerlendirmelerde bulundu.

GÜNCEL 7.11.2016 16:02:47 1616 0
Genelkurmay Başkanı Akar Şanlıurfa`da birlik komutanlarıyla toplandı
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Şanlıurfa'daki incelemeleri kapsamında terörle mücadele, yurt içi ve yurt dışında sürdürülen faaliyetler ile muhtemel gelişmeler ve bunlara ilişkin yürütülen faaliyet, hazırlıklar hakkında ilgili birlik komutanlarının görüş ve değerlendirmelerini dinlediği, bu konularda alınacak ilave tedbirlere yönelik direktifler verdiği bildirildi. 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde kuvvet komutanlarıyla Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Akar ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Vali Güngör Azim Tuna tarafından karşılandı.
Orgeneral Akar, valilik şeref defterini imzaladıktan sonra beraberindekilerle Vali Tuna'nın makamına geçerek bir süre görüştü.
Birlik komutanlarıyla toplantı
Orgeneral Akar daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Şanlıurfa'daki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.
Bölgede görevli birlik komutanlarıyla bir çalıştaya katılan Orgeneral Akar, hudut güvenliği, terörle mücadele, yurt içi ve yurt dışında sürdürülen faaliyetler ile muhtemel gelişmeler ve bunlara ilişkin yürütülen faaliyet, hazırlıklar hakkında ilgili birlik komutanlarının görüş ve değerlendirmelerini dinledi, bu konularda alınacak ilave tedbirlere yönelik direktifler verdi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, kurumlar arası koordinasyon ile personelin moral ve motivasyonunun yüksekliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
kaynak:AA