Göktaş: Kadın ve kız çocuklarının haklarının tanınması için çalışmaya devam etmeliyiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın ve kız çocuklarının haklarının her alanda tanınması, karar alma ve barış süreçlerinde daha fazla rol almalarının sağlanması ve ekonomik refahlarının artırılması için birlikte çalışmaya devam e

GÜNCEL 12.03.2024 22:01:00 56 0
Göktaş: Kadın ve kız çocuklarının haklarının tanınması için çalışmaya devam etmeliyiz

Bakan Göktaş, Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu (KSK) 68. Oturumu marjında bakanlık tarafından düzenlenen “Söylenmeyeni Söylemek: Çatışmanın Kadınlar ve Kız Çocukları Üzerindeki Yıkıcı Etkisi” etkinliğini ülkelerin ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Silahlı çatışma durumunda zorla yerinden edilme, kadınlar ve kız çocukları için eğitim, sağlık gibi önemli hizmetlere erişememe sonuçlarını çok daha kesin biçimde doğurduğunu belirten Bakan Göktaş, şu ifadeleri kullandı:

“Gazze’de yaşananlar bunun en yakın ve acı örneği. Bu nedenle kadın ve kız çocuklarının haklarının her alanda tanınması, karar alma ve barış süreçlerinde daha fazla rol almalarının sağlanması ve ekonomik refahlarının artırılması için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz.”

Hibya Haber Ajansı