GTech Afrika’ya teknoloji ihraç ediyor

Finansal Teknolojiler ve Analitik alanında Türkiye’nin lider teknoloji şirketi olan GTech, Doğu Afrika’daki şirketlerin dijital dönüşümlerini hızlandırmak amacıyla Etiyopya’nın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Alta Computec ile  stratejik iş b

EKONOMİ 25.03.2024 16:33:01 66 0
GTech Afrika’ya teknoloji ihraç ediyor

Finansal Teknolojiler ve Analitik alanında Türkiye’nin lider teknoloji şirketi olan GTech, Doğu Afrika’daki şirketlerin dijital dönüşümlerini hızlandırmak amacıyla Etiyopya’nın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Alta Computec ile  stratejik iş birliği yaptı.

Bankacılık başta olmak üzere farklı sektörlerdeki deneyimini, global teknolojik gelişmelerle birleştirerek kurumlara katma değer yaratan ürünler ve çözümler sunan GTech; gerçekleştirdiği önemli iş ortaklığı ile Doğu Afrika Bölgesindeki kurumların dijital dönüşüm yolculuklarına rehberlik edecek. GTech’in iş ortaklığı yaptığı, Etiyopya’nın ve Doğu Afrika’nın teknoloji alanındaki önemli oyuncularından biri olan Alta Computec; bölgedeki güçlü pazar deneyimi ile Doğu Afrika’daki müşterilerin GTech’in geliştirdiği yazılım ve çözümleri kullanmalarına katkı sağlayacak.

Ana bankacılık, tüketici finansman, dijital bankacılık, açık bankacılık ve kredi skorlama ürünleri ile dijital bankaların yanı sıra altyapısını modernleştirmek isteyen tüm bankaların değişimine uçtan uca yön veren GTech;  güçlü bankacılık altyapısı olan Türkiye ve Orta Doğu Bölgesinde elde ettiği deneyimini Doğu Afrika Bölgesine taşıyacak. İngiltere, Avrupa, Körfez Bölgesi, Orta ve Güney Asya’dan sonra Doğu Afrika’da da hizmet sunacakları için çok mutlu olduklarını belirten GTech’in Yönetici Ortağı Gürhan Taşkaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dijital dönüşümün iş dünyasında kaçınılmaz hale gelmesiyle birlikte, GTech olarak müşterilerimizin teknolojik ihtiyaçlarını karşılamak ve rekabet avantajı elde etmelerini sağlamak adına %100 yerli ürün ve çözümlerimizi geliştirdik. 24 yıldır Türkiye’nin lider bankaları ve şirketlerine sunduğumuz çözümlerle, verimliliklerini artırmalarına, daha hızlı karar alabilmelerine ve sürekli değişen koşullara hızlı adapte olabilmelerine olanak tanıyoruz. Türkiye bankacılık sektöründe güçlü bir deneyime sahip. GTech olarak bu deneyimi Doğu Afrika’ya taşıyarak hem finansal kuruluşların ve hem de diğer sektördeki kurumların dijital dönüşüm süreçlerinde rol almak bizim için heyecan verici bir fırsat. Alta Computec’in bölgedeki deneyimi ile Türkiye'deki birikimimizi ve başarılarımızı Etiyopya'ya aktarıp, Etiyopya ve Doğu Afrika’nın teknolojik altyapısını güçlendirecek ve kurumların rekabet avantajlarını artıracak çözümler sunacağız.”

Bankacılık, eğitim, sağlık, kamu kuruluşları vb. çeşitli sektörlere ve küresel şirketlere uçtan uca BT çözümleri sunan Alta Computec'in Genel Müdürü Ato Cherinet Gebregiorgis, GTech ile yaptıkları iş birliğinin, teknolojik zorlukları aşmaya ve kârlılıklarını artırmaya çalışan kurumlar için büyük bir fırsat olduğunu belirterek; “İki şirket arasındaki stratejik iş birliği, teknolojimizin tüm kullanıcılarının iş operasyonlarının geliştirilmesine ve Etiyopya'nın dijital dönüşümüne büyük ölçüde katkıda bulunacağına inanıyorum.” dedi.

GTech Etiyopya’da Alta Computec ile Lansman Düzenledi

GTech; geçtiğimiz hafta Etiyopya’da gerçekleştirdiği lansman toplantısında 30 firmadan 70 kişiyi ağırladı. Etiyopya’nın en büyük finans kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin katılım sağladığı toplantıda GTech, yeni nesil teknolojiler ve yapay zekânın finans sektöründeki uygulamaları üzerine katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda Symphony Banking ürün ailesini ve veri teknolojilerindeki hizmetlerini de tanıtan GTech; 24 yıldır finans sektöründe hayata geçirdiği başarılı projelerini paylaştı. Lansmana gösterilen yoğun ilgiden son derece memnun olduklarını belirten Gürhan Taşkaya; “Etiyopya stratejik konumu ve hızlı büyüyen ekonomisiyle oldukça önemli bir ülke. Toplantımızda Etiyopya pazarının ihtiyaçlarını değerlendirmek, katılımcı kurumlarla fikir alışverişi yapmak son derece keyifliydi. Önümüzdeki dönemde GTech olarak %100 yerli ürün ve çözümlerimizi Alta Computec’in iş birliği ile Etiyopya’daki finans kuruluşlarına rekabet avantajı sağlayacak olmanın heyecanı içindeyiz.” dedi.

GTech Hakkında:

2000 yılında kurulan GTech, birçok farklı sektörlerdeki deneyimlerini, global teknolojik gelişmelerle birleştirerek kurumlara katma değer yaratan ürünler ve çözümler sunmaktadır. Dijital dönüşüm yolculuklarında kurumlara güvenli bir rehber olan GTech, sektördeki hızlı değişime kolay uyarlanan çözümleri ile şirketlerin teknolojik altyapısını modern platformlara taşıyarak daha rekabetçi olmalarını sağlayan son derece çevik bir yapıya sahiptir. Müşteri odaklı yaklaşımı, verinin her katmanı ve her alanı üzerinden edindiği bilgi ve derin saha tecrübesi ile GTech,  Finansal Teknolojiler ve Veri Analitiği olmak üzere 2 ana başlık altında uçtan uca hizmetlerini sunmaktadır. Finansal Teknolojiler alanında; Ana bankacılık ürünü Symphony Banking, Tüketici finansmanı ürünü Symphony Lending, Dijital Kanal ürünü Symphony Digital, API ve açık bankacılık ürünü Symphony LABs, Yasal raporlama ürünü Magic Reports, Kredi Skorlama ürünü Eyeqube Engine, Davranışsal Risk Analizi ürünü Eyeqube Riskwise ve Moody’s Analytics Risk Yönetimi ürünlerini sağlamaktadır. Analitik alanında; Büyük Veri ve Analitik, Veri Ambarı ve İş Zekası, Sistem ve Veri Tabanı Yönetimi, Bütçe Planlama ve Finansal Konsolidasyon hizmetleri ile Analitik Sigortacılık ürünü Wiseboard Insurance, Perakende Analitik Dashboard ürünü Wiseboard Retail, Perakende Satış ve Stok Tahminleme ürünü Eyeqube Retail ve İK Bütçe Planlama ürünü Cubeview HR’ı sağlamaktadır. TÜBİTAK, Üniversiteler, iş ortakları iş birliği ve bütünsel yaklaşımı ile sektörlerin ihtiyaçlarını ön görerek AR-GE merkezlerinde değer yaratan çözümlere odaklanan GTech, uzun süredir Avrupa ve İngiltere’deki müşterilerine hizmet vermenin yanı sıra 2022 yılında Dubai ofisini açarak Körfez Bölgesi’de de kurumların dijital dönüşümlerine rehberlik etmektedir.

Daha fazla bilgi için: https://www.gtech.com.tr/

ALTA Computec Hakkında:

Alta Computec; 1994'ten bu yana, Etiyopya'nın öncü ve önde gelen BT sistemleri entegratörü olarak ülkenin dijital devrime öncülük etmesiyle öne çıkıyor. Alta, yenilikçi ve üst düzey bilgi işlem, ağ oluşturma, veri merkezi, siber güvenlik, yazılım, ofis yönetimi ve dijital iletişim çözümleri sunarak ülkenin Bilgi Teknolojileri Altyapısının oluşturulmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Kapsamlı eğitim ve geniş yelpazedeki teknoloji ürünlerine ilişkin uluslararası standart sertifikaları yoluyla mühendislik iş gücünün kapasitesinin geliştirilmesine yönelik güçlü kararlılığı, Alta'nın müşterileri beklentilerini karşılamasını sağladı. Yıllar içinde tamamlanan 640'ı aşkın projeden oluşan güçlü bir portföy ile Alta Computec, eğitim, sağlık, tarım, ticaret, ulaştırma, iletişim, kamu hizmeti vb. gibi hemen hemen tüm kamu ve özel sektörlere sağlanan çözümleri uyarlama becerisiyle öne çıkmaktadır. Etiyopya’daki kamu ve özel bankaların yaklaşık yarısı Alta'nın sunduğu çeşitli finansal çözümlerden yararlanıyor ve kritik operasyonlarını yüksek eğitimli profesyonel mühendisleri tarafından 7/24 desteklenerek yürütüyorlar. Alta, Finans Sektöründeki müşterilerinin acil ihtiyaçları için GTech gibi uluslararası deneyimli ve saygın teknoloji ortaklarıyla, müşterilerine verimli ve etkin hizmet sunma konusundaki başarıları için işbirliği içinde çalışmanın temel ilkelerinden biri olduğuna inanmaktadır. Alta, Etiyopya Hükümeti'nin 2025 yılına kadar Dijital Etiyopya'yı inşa etme Politikasına uygun olarak yeteneklerin derecelendirilmesi ve dijital dönüşümün geliştirilmesine sürekli olarak yatırım yapıyor.

 

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: gtech afrika’ya teknoloji ihraç ediyor