Hacımüftüoğlu Ceylanpınar?da Çeşme Yaptırdı

1997 yılında Ceylanpınar?da Kaymakamlık görevini yürüten ve şimdi Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olan Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ceylanpınar?da çeşme yaptırdı.

YAŞAM 9.07.2018 15:22:41 1699 0
Hacımüftüoğlu Ceylanpınar?da Çeşme Yaptırdı

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, 1997 yılında Ceylanpınar’da Kaymakamlık görevini yürütürken, eşi öğretmen Gülgün Hacımüftüoğlu’nu talihsiz bir trafik kazası sonucu kaybetmişti. Ardından eşinin anısına okul yaptırmış ve nice minik çiçeklerin yeşermesine vesile olmuştu. Ceylanpınar’daki Gülgün Hacımüftüoğlu Anaokulu’nu ziyaret ederek minikleri sevindirmişti. Ziyareti sonrasında okulda öğrencilerin ve okul dışında ise mahalle sakinlerinin faydalanabileceği bir çeşme yaptırdı.
 

Hacımüftüoğlu, 1960 yılında Trabzon ili Çaykara ilçesi Karaçam beldesinde doğmuştur. Babası Müftüzade Hacı Mehmet Efendi, rah ise annesidir. Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ise abisidir. İlkokulu Karaçam’da, ortaokul ve liseyi ise İstanbul ve Denizli’de tamamladı. Ankara ÜniversitesiSiyasal Bilgiler Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra 1985 yılında Trabzon Valiliği emrine Kaymakam Adayı olarak atandı. Sonra da sırasıyla Sakarya / Taraklı, Hakkari / Şemdinli, Kastamonu / Doğanyurt, Şanlıurfa / Ceylanpınar, Denizli / Serinhisar, Manisa / Akhisar Kaymakamlıkları görevlerinde bulundu. 2 Eylül 2005 tarihinde Devlet Personel Başkanlığında Başkan Yardımcılığı görevine atandı ve 19 Temmuz 2007 – 29 Ağustos 2009 tarihleri arasında Başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Aynı dönemde Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1990 ve 2004 tarihleri arasında Anarşi ve Terörle Mücadele, Psikolojik Harekât, Sınır İl ve İlçeler, İnsan Hakları, Afet Yönetimi ve Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma konularında çeşitli eğitim ve seminerlere katıldı. Vilayetler Hizmet Birliği Encümen üyeliği, DOKA Yönetim Kurulu üyeliği ve İMEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı yaptı. Başbakanlığın “Kaynaklarını En Etkin Kullanan Vakıf” değerlendirmesinde Akhisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı sıfatı ile kamu vakıfları arasında Türkiye birinciliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Ana-Kız Okuldayız Kampanyasında” da Rize Valisi sıfatı ile yine Türkiye birinciliği ödüllerini aldı. 29 Ağustos 2009 tarih ve 2009/15395 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Rize Valisi olarak atanmıştır. 19 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı müsteşarlığına atanmıştır. 16 Eylül 2014 tarihinde ise Milli Güvenlik Kurulu genel sekreterliğine atanmıştır.