Halısı serilen Özbek Camii İbadete Açıldı

Meydana gelen yangın sonrası Ceylanpınar Belediyesi tarafından onarım ve tadilatı yapılan Özbek Mahallesi Camisinin halıları da serilerek cami ibadete açıldı.

GÜNCEL 4.05.2016 10:18:01 1635 0
Halısı serilen Özbek Camii İbadete Açıldı
Özbek Mahallesi Camisinde geçtiğimiz Aralık ayında yangın çıkmış ve cami kullanılamaz hale gelmişti. Mahalle sakinlerinin durumu Ceylanpınar belediye Başkanı Menderes Atilla'ya bildirmesinin ardından başkan Atilla'nın talimatıyla caminin tadilat, onarım ve restorasyon çalışmalarına başlandı.  Halılarının serilmesiyle ibadete açılan Özbek Cami yeni ve estetik görünümüyle görenlerin beğenisini kazandı. Hiçbir masraftan kaçılmadan Ceylanpınar Belediyesi tarafından restore edilen caminin açılışı ise önümüzdeki günlerde yapılacak.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, mahalle sakinleri, belediye meclis üyesi ve cami imamının müracaatı sonrası başkan Atilla'nın talimatıyla onarım ve restorasyon çalışmalarına başlandığını söyledi. Caminin onarımı için belediyenin birçok biriminin seferber olduğunu ifade eden Bayol, "Cami yangın sonrası sadece iskelet olarak kalmıştı. Asma tavanından, halılarına, elektrik tesisatından kapılarına buca escort caminin hemen her şeyini yeniledik." dedi.
 
Köy Muhtarı Sefer Muhammet Erdem da, "Caminin onarımını yapan Belediye Başkanımız Menderes Atilla'ya teşekkür ediyoruz. Camimizde yangın çıkmıştı ve belediyemiz tarafından yapıldı. Katkısı olan herkese mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
Köy İmamı Ahmet Alaca ise, "Camimizin tepeden tırnağa yepyeni bir hal almasına vesile olan Ceylanpınar belediye Başkanımız Menderes Atilla'ya teşekkür ediyorum. Camimizin daha güzel olması için çok emek harcadılar, çok mesai harcadılar. Elhamdulillah halımızın serilmesiyle de camimiz ibadete açıldı. Camimiz eskisinden çok daha güzel oldu." şeklinde konuştu.