Halkla vakit geçirmek: Xi Jinping’in Çin Yeni Yılı geleneği

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping 1-2 Şubat günlerinde Tianjin kentinde incelemelerde bulundu.

GÜNCEL 3.02.2024 16:54:49 104 0
 Halkla vakit geçirmek: Xi Jinping’in Çin Yeni Yılı geleneği

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping 1-2 Şubat günlerinde Tianjin kentinde incelemelerde bulundu.

Xi’nin ziyaretindeki ilk durağı Xiqing bölgesinin Xinkou Kasabası’na bağlı Diliubu köyüydü. Xi, köyde geçen yaz meydana gelen sel felaketinden etkilenen köylüleri ziyaret etti, köyün tarımsal üretimi hakkında bilgi aldı.

Xi, daha önce yaptığı bir konuşmada, “Bahar Bayramı’nı kutlarken bilhassa taban seviyesindeki yetkilileri ve halkı önemsiyorum.” demişti.

Xi, yıllardır Çinliler için en önemli geleneksel bayram olan Bahar Bayramı’nın öncesinde sıradan vatandaşları ziyaret etmeyi sürdürüyor.

Xi’nin aklında daima halk var

Xi Jinping, bir ay önce 2024 için yayımladığı yeni yıl mesajında da sel, tayfun ve deprem gibi doğal afetlerle ilgili hususların şahsi gündeminde öncelikli sıralarda bulunduğuna işaret etmişti.

Xi, önceki gün Diliubu Köyü’ndeki afetzedeleri ziyaret ederken, vatandaşların yaşamına gösterdiği yakın ilgiyi bir kez daha dile getirdi.

Xi, köy sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, “Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi, her kademedeki parti komiteleri ve hükümetler daima her vatandaşın güvenliğini ve refahını düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Xi, daha önce Bahar Bayramı öncesinde yaptığı incelemelerde de afet mağduru bölgeleri seçmişti. Xi, 2022 yılının ocak ayında Çin’in kuzeyindeki Shanxi eyaletine gitmiş, önceki yıl yaşanan sel felaketinde büyük hasar gören Fengnanyuan köyünü ziyaret etmişti.

“Çin’in geleneksel kültürü yaygınlaştırılmalı”

Xi Jinping, ziyareti sırasında Tianjin Antik Kültür Caddesi’ni de gezdi.

Çok sayıda antik tarzda kameriye ve dolambaçlı ara sokakların yanı sıra, ünlü markalara ev sahipliği yapan caddenin her yeri ziyaretçileri ejderha ve anka kuşu motifleriyle, yeni yıl süsleriyle karşılıyor.

Xi, caddeye yaptığı ziyaret esnasında Çin’in geleneksel kültürünün geliştirilmesinin önemini vurguladı.

Xi, Çin’in seçkin geleneksel kültürel mirasları gelecek nesillere aktarılmadan ve yaygınlaştırılmadan Çin tarzı modernleşmenin gerçekleştirilemeyeceğini belirtti.

Tianjin’in harikulade özelliklere ve cazibeye sahip bir kent olduğuna dikkat çeken Xi Jinping, tarihi ve kültürel bölgelerin metropol inşası sürecindeki rollerini üstlenebilmeleri için en iyi şekilde korunmaları ve kullanılmaları gerektiğinin altını çizdi.

Hibya Haber Ajansı