Harran Üniversitesinden Suriyelilere Ek Kontenjan

Harran Üniversitesi Suriye Ve Filistin Uyruklu Öğrenci almak için kontenjan açtı.

GÜNCEL 24.08.2015 11:22:35 1390 0
Harran Üniversitesinden Suriyelilere Ek Kontenjan
Harran Üniversitesi Suriye Ve Filistin Uyruklu Öğrenci almak için kontenjan açtı.
BAŞVURULAR VE ŞARTLAR
Fen Edebiyat Fakültesinde çeşitli bölümlere yaklaşık 300 öğrenci alacak olan Harran Üniversitesi, başvuruların Fakülte Dekanlıklarına yapılacağını, aynı anda birkaç bölüme başvuru yapmak isteyenlerin ise  her bir başvuru için istenilen tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde tamamlayarak başvuru yapmaları istendi. Ayrıca kesin kayıt yapan öğrenci sayısı 15 kişinin altında kaldığı taktirde bölümlerin açılmayacağı bildirildi. Müracaatların 20.08.2015 tarihi ile 03.09.2015 tarihleri arasında olduğu duyuruldu.
YÖK BÖYLE İSTEDİ
Şiddet olayları ve insani kriz alsancak escortiyle eğitim öğretimin sürdürülemez olduğu tespit edilen Suriye ve Filistin uyruklu olup da Türkiye’ye gelen öğrenciler için Yüksek öğretim Kurumunun (YÖK) aldığı karar doğrultunda alınacak öğrencilere Türkçe eğitim verileceği açıklandı.
HANGİ BÖLÜME KAÇ ÖĞRENCİ ALINACAK
Suriye ve Filistin uyruklu öğrencileri almak için Harran Üniversitesinde açılan ek kontenjanda Fen Edebiyat Fakiltesinde;  Matematik (İ.Ö.) 30, Kimya (İ.Ö.) 30, Sosyoloji (İ.Ö.) 30, Biyoloji (İ.Ö.) 30, Türk Dili ve Edebiyatı (İ.Ö.) 30, Coğrafya (3.Ö.) 30, İlahiyat Fakültesine ise (İ.Ö.) 80 öğrenci alınacağı bildirildi.