HASTANE OLDU DA, NE OLDU?

Yıllardır hasretle beklenen Ceylanpınar devlet hastanesi nihayet faaliyete geçti. Ama maalesef ilk ziyaretimizde göze çarpan birçok eksikliği fark ettik.

SAĞLIK 4.07.2021 12:34:00 1736 0
HASTANE OLDU DA, NE OLDU?

Öncelikle hastanenin fiziksel eksiklerinden bahsedelim. Hastaneye gitmek istediğiniz zaman sizi henüz stabilize edilmemiş toprak bir yol karşılıyor. Toz toprak içinde hastane bahçesine giriş yapıyorsunuz. Sonrasında bahçedeki yeni ekilmiş ama bakımsızlıktan kurumuş ağaçlarla karşılaşıyorsunuz. Eğer bunlar da sorun değilse hastanenin içinde kullanılan yer fayanslarının sıradan apartman girişlerinde kullanılan basit, ucuz, defolu fayanslar olduğunu görüyorsunuz. Daha açılışın ilk haftasında hastane içinde oluşan ve bir kaç vatandaşın yaralanmasına sebep olan göçükten bahsetmeye de gerek yok sanırım. O da bu ilgisizliğin tuzu biberidir.

Hastanenin teknik eksiklerine gelecek olursak; yüz bin nüfuslu bir ilçede tek bir cildiye doktorunun olmaması. Aslında kadro olarak Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde görünmesine rağmen Şanlıurfa merkezde görev yapması. Üç göz polikliniği olmasına rağmen bir tane bile göz tansiyon ölçme cihazının olmaması. Dört diş polikliniği olmasına rağmen cihaz ve malzemelerin hâlâ eksik olması. Randevu sisteminde dört aşı odası görünmesine rağmen aşı uygulamasının tek odada ve tek personelle yapılıyor olması. Covid-19 aşısı için gidenlerin sosyal mesafe olmadan saatlerce sırada bekletilmesi. Hastane yönetiminin bu konuda bir çözüm üretmek yerine sessiz kalması vatandaşı da zor durumda bırakıyor.

Maalesef hastanemiz oldu ama sahipsizlik vatandaşları çok zor durumda bırakacak gibi duruyor. Hastane yolundaki bir kaç metrelik yola asfalt dökmek çok mu zor? Bu belediyenin görevi değil midir? Hastanedeki eksik malzemelerin temini hastane yönetiminin görevi değil midir? Eksik olan polikliniklere doktor tayin etmek İl Sağlık Müdürlüğünün görevi değil midir? Ceylanpınar halkı hiç bir zaman rahat nefes alamayacak mı? Neden sürekli sahipsiz kalıp olan imkânlarla idare etmek zorunda kalıyor?

Eski hastanenin akıbetinin ne olacağını kimse bilmiyor. Kimi yıkılacak park olacak diyor, kimi Kadın doğum hastanesi olacak, kimi de Diş hastanesi olacak diyor. Bunları söyleyenler de maalesef yetkili kişiler değil. Çünkü yetkili kişilerden bu konu hakkında henüz hiç bir açıklama yapılmadı. İsteğimiz eski hastane hakkında acil bir çözüm bulunması ve kaderine terk edilmemesi. Yoksa maalesef bağımlılarının meskeni haline gelecek metruk bir binadan başka bir şey olmayacak.

ceylanpinargazetesi63@gmail.com


Anahtar Kelimeler: HASTANE ?