Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, MÜSİAD’ın toplantına katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “2023 Yılı Değerlendirmesi ve 2024 Yılı Beklentileri” toplantısına katıldı.

GÜNCEL 4.01.2024 14:38:19 73 0
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, MÜSİAD’ın toplantına katıldı

Bakan Şimşek, MÜSİAD tarafından düzenlenen “2023 Yılı Değerlendirmesi ve 2024 Yılı Beklentileri” toplantısında küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisi gelişmeleri ile görünümüne ilişkin bir sunum yaptı.

Küresel ekonomik görünümü anlattığı bölümde kullandığı “Sıkı para politikasından daha gevşek bir para politikasına doğru 2024’te evrileceğiz” cümlesinin bazıları tarafından yanlış anlaşıldığını veya amacından saptırılarak farklı yönlere çekildiğini belirten Bakan Şimşek, şunları kaydetti:

“Kullandığım ifade açık ve net olarak ‘2024 yılında küresel finansal koşulların daha destekleyici olacağı, küresel para politikası duruşunu’ ifade etmektedir. Sunumun Türkiye bölümünde ise net olarak, para politikasının Merkez Bankası’nın uhdesinde olduğunu ve parasal sıkılaşmanın enflasyonu çıpalayıncaya kadar devam edeceğini belirttim.”

Hibya Haber Ajansı