Hollanda`nın skandal tavrına tepkiler

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları, Hollanda`nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya`ya yönelik skandal tavrına tepki gösterdi.

GÜNCEL 15.03.2017 12:47:22 1317 0
Hollanda`nın skandal tavrına tepkiler
Müdürlük bahçesinde bir araya gelen kurum çalışanları adına açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, başta Hollanda olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin Türk bakanlarına, siyasetçilerine ve vatandaşlarına yönelik demokratik değerlere uymayan, hukuka aykırı, nezaketten yoksun, siyasi etik ve seviyeden uzak davranış ve uygulamalarını kınadıklarını söyledi.
 Gösterilen tavrın kabul edilemez olduğunu ifade eden Bilici, şunları kaydetti:
 "Sevmesek de hoşlanmasak da başkalarının duygu ve düşüncelerini rahatça ifade etmeleri, özgürce seyahat etmeleri, mülkiyet hakkı, diplomatik dokunulmazlık, siyasi etik gibi değerler demokrasilerin ve hukuk devletlerinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti kurallarına ciddiyetle bağlı olduklarını her fırsatta ağızlarından düşürmeyen çevreler bütün bu iddialarını, söylemlerini ve geleneklerini kısa bir süre içerisinde toplu halde askıya aldıklarına hayretle ve esefle şahit olmaktayız.
Bu münasebetle başta Hollanda olmak üzere Avrupa ülkelerinin buralarda yaşayan vatandaşlarımıza ve siyasetçilerimize karşı uyguladıkları antidemokratik, insan haklarına aykırı, adalet ile bağdaşmayan tutum, davranış ve uygulamalarından bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz. İnsanımıza ve siyasetçilerimize karşı sergilenen bu kabul edilemez ilkelliği ve gericiliği bizler Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak şiddetle kınadığımızı ilan ediyoruz."