HSK, Urfa’daki O Hâkim Hakkında İnceleme Başlattı

.

GÜNCEL 30.06.2022 12:15:00 898 0
HSK, Urfa’daki O Hâkim Hakkında İnceleme Başlattı

Şanlıurfa'da geçtiğimiz hafta bir avukatı duruşmada aşağıladığı iddia edilen hakim hakkında HSK inceleme başlattı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir avukata yönelik onur kırıcı davranışlarda bulunduğu ileri sürülen Şanlıurfa 2. İcra Hukuk Mahkemesi hakimi hakkında Hakimler ve Savcılar Kuruluna inceleme ve soruşturma izni ver

Bunun üzerine HSK tarafından müfettiş görevlendirilerek iddiaya ilişkin inceleme başlatıldı.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa Barosu Ve Avukat Hakları Merkezi yaşananları geçen hafta yapığı basın açıklamada şöyele aktarmıştı; “21 Haziran günü meslektaşımız, vekili olduğu kurum adına duruşmaya iştirak etmek üzere adliyede hazır bulunmuştur. Duruşmanın duruşma salonunda değil de mahkeme kalemi gibi kalabalık bir yerde yapılması nedeniyle mahkeme kaleminde bulunan hakim ve katiplere selam vererek odaya girmiştir. 

HAKİMDEN AVUKATA SEN KAHVEDEMİSİN ÇIKIŞI ? ZATEN BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİNE TAYİNİM ÇIKTI!

Duruşma başladıktan sonra meslektaşımızın dosya ile ilgili beyanlarını ifade etmeye başlaması ile birlikte mahkeme hakimi tarafından anlamsız bir şekilde ne diyorsun, sen kahvede misin, zaten bölge adliye Mahkemesi’ne tayinim çıktı, avukatlardan kurtuluyorum, dua et burası mahkeme gibi anlamsız ve saygısızca ifadeler kullanmıştır. 

AVUKATIN SAVUNMA HAKKI ELİNDEN ALINDI

Resmi belge niteliği’ndeki duruşma tutanağı da bir hakime yakışmayacak ciddiyette, Meslek vakarı ile uyumsuz, tek taraflı ve gerçeğe aykırı bir şekilde düzenlenmiştir. Davalı vekili layık olmadığından beyanı alınmadı gibi bir küçük düşürücü ifadeyle meslektaşımızın savunma hakkı elinden alınmıştır. 

STAJERE KRAVAT FIRÇASI: STAJINI YAKARIM 

Aynı hakim 2018 yılında Ankara iş Mahkemesinde iken de Ankara Baro Başkanı ve meslektaşlarımızın üzerine yürümüştü.
Şanlıurfa’da göreve başladığı günden itibaren de bir çok meslektaşımız ve stajyer avukatlarla benzer problemler yaşamıştır.  Bir stajyer arkadaşımızın kravatını beğenmediği için stajını yakmakla tehtid etmiştir.

O HAKİMLE İLGİLİ HSK'YA ÇOK ŞİKAYET YAPILDI

İlgili hakim tarafından avukat hakları merkezimize bir çok bildirimde bulunulduğundan HSK'ya bu konu ile ilgili şikayetler yapılmıştır.
İlgili hakim ile ilgili olarak HSK tarafından inceleme başlatılmasını beklerken 2022 yılı yaz kararnamesi ile ödül niteliğinde bir atama yapıldığını, Bölge Adliye Mahkemesi’nde görevlendirildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. 

GÖREVDEN ALINMASI İSTENDİ

Buradan belirtmek isteriz ki avukatlar olarak hiçbir yargı mensubu’nun egosunu tatmin aracı değiliz. Ne olayda geçen hakim ne de başka yargı organının  ne mesleğe ne de meslektaşa saygısızlığını kabul etmeyeceğimizi bildirmekteyiz.

Biz Şanlıurfa Barosu avukatları olarak bu tür adliye işleyişini bozan, hakim ve avukatlar arasında düşmanlığa varan tavırlar sergileyen kişilerin işgal ettikleri makamdan el çektirilmesini talep ediyoruz. "


Anahtar Kelimeler: Hâkim Hakkında İnceleme Başlattı