HÜDA PAR Ceylanpınar `da kardeşlik vurgusu yaptı

HÜDA PAR Ceylanpınar seçim bürosu açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş, sloganlarının `La Türkiye, La Kürdiye, La Arabiye, İslamiye İslamiye` olduğunu belirterek kardeşlik vurgusu yaptı.

SİYASET 18.02.2014 16:27:46 2274 0
HÜDA PAR Ceylanpınar `da kardeşlik vurgusu yaptı
Şanlıurfa'nın tüm ilçelerde seçime girecek olan HÜDA PAR, Ceylanpınar’da seçim bürosu açılışı yaptı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen programa, Ceylanpınar halkı büyük teveccüh gösterdi. Cadde ve sokaklara çıkan halk, parti konvoyuna el sallayarak sevgi gösterisinde bulundu.

Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş ile Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Metin Demir birer konuşma yaptı.

La Türkiye, La Kürdiye, La Arabiye,  İslamiye İslamiye tüm Müslüman halkı birleştirmek için yola koyulduklarını dile getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Güneş, sloganlarının 'La Türkiye, La Kürdiye, La Arabiye,  İslamiye İslamiye' olduğunu belirterek kardeşlik vurgusu yaptı.

Arkasından gidilecek ve itaat edilecek tek liderin Allah Resulü olduğunu ifade eden Güneş, Biz, Allah'ın bize tayin ettiği önderler dışında önderler tanımıyoruz. Allah Resulü'nün yolundan gitmeyen, O'na itaat etmeyen önderleri kabul etmiyoruz ve bu liderleri halkımız için büyük bir tehlike olarak görüyoruz. Çünkü o liderler Allah Resulü’nün çizgisinden saptığı zaman gideceği yer cehennem denizli escorttır" ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR’ın imtiyazlı kişilerin imtiyazlarına son vermek için çalışacağını kaydeden Güneş, tüm insanları tarağın dişleri gibi eşit yapmaya çalışacaklarını söyledi.  Barış ve kardeşliğin ateş ve molotofla değil ancak selamla mümkün olacağını ifade etti.

Partilerinin siyasete çok farklı bir renk katacağını belirten Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Metin Demir,  HÜDA PAR’ın daha önceden yapılmayan kardeşlik tanımını yaparak kardeşliğin tesisi için çalıştığını söyledi.

Halkın farklı etnik yapısını, ayrıştırma sebebi yaparak bundan rant sağlamaya çalışanların olduğuna dikkat çeken Demir, bu ayrılıkların partileriyle ortadan kaldırılacağını söyledi. Biz İslami referanslı bir partiyiz.

Diğer partilerin tüzüğünde yer almayan İslami referansın HÜDA PAR’ın tüzüğünde bulunduğunu belirten Demir, Biz İslami referanslı bir partiyiz. Arabıyla, Kürdüyle, Türküyle, Afganıyla bizi bir yapan sadece İslami bağımızdır. İslamı ortadan kaldırdığımızda birimiz Arap oluyor, birimiz Kürt oluyor, birimiz Türk oluyoruz. Onun için bizim tek adresimiz İslamdır." şeklinde konuştu.

Siyasi partilerin bir kaç oy uğruna kardeşliği bozucu söylemlerde bulunmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Demir, barışın sağlanması için kardeşlik vurgusu yapılması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından salâvatlar eşliğinde seçim bürosunun açılışı yapıldı. Seçim bürosu açılışını sevinçle karşılayan partililer, topluca halay çekti. Halay çeken partililerin arasındaki 70'lik bir dedenin sevinç gösterisinde bulunması ise oldukça ilgi çekti.

(İLKHA)