HÜDA PAR İftarda Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Ceylanpınar İlçe Başkanlığı tarafından muhtarlar ve basın mensuplarına iftar yemeği verildi.

GÜNCEL 27.06.2016 11:27:16 1724 0
HÜDA PAR İftarda Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Paşa Bey lokantasında düzenlenen iftar programına HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, il yönetim kurulu üyeleri, merkez mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Ceylanpınar İlçe Başkanı Adnan Sağlam, katılımlarından dolayı muhtarlara ve basın mensuplarına teşekkür etti.
ÇÖZÜM SÜRECİNDE YANLIŞLAR YAPILDI
Yemekten sonra bir konuşma yapan Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın da, Mübarek Ramazan ayının hayırla neticelenmesi dileklerinde bulundu. Barış süreci ve Suriye'de yaşanan olaylara değinen Yalçın, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğimi söyledi. HÜDA PAR olarak çözüm süreci olarak adlandırılan sürece destek verdiklerini söyleyen Yalçın, ancak uygulanan yol ve yöntemlerin yanlışlığı dolayısıyla bugünkü tablonun ortaya çıktığını belirtti. Yalçın, "2-3 yıl önce toplumda barış adına bir ümit yeşerdi. Biz de parti olarak bu sürece destek verdiğimizi söyledik. Fakat destek verirken de endişelerimizi söyledik. Takip edilen yol ve yöntemin yanlış ve eksik olduğunu söyledik. Bunu her platformda da dile getirdik. Barış sürecinde bir yandan silah yığınağı yapılıyordu. Çatışmaların çıkacağı belliydi. Kürt meselesi ile PKK sorununun ayrı olduğunu, PKK sorununu PKK ile Kürt sorununu halk ile görüşerek çözebileceklerini söyledik. Ancak bu yapılmadı ve çözüm süreci bitti." diye konuştu.
SURİYE SORUNUNU İSLAM ÜLKELERİ ÇÖZEBİLİR
Suriye'de de vahim tablonun devam ettiğini dile getiren Yalçın, "İç savaş 6'ncı yılına girdi ve biz HÜDA PAR olarak 6 yıl önce ne söylemişsek hala aynı noktadayız. Suriye'de silahlar patlarsa işler çok daha kötü olur, Suriye Irak'a benzemez dedik. Biz böyle söyleyince birileri bizi Esedçi ilan etti, kimisi de İrancı dedi. 2 yıl içerisinde durumun rengi ortaya çıkınca bütün yazar çizerlerin sesi kesildi. Onlar da bizim dediğimiz noktaya denizli escortler. Şimdi de diyorlar ki nasıl çözeceğiz." şeklinde konuştu.
Suriye sorununun ailevi bir sorun olduğunu vurgulayan Yalçın, Amerika, Rusya ve Batılı ülkelerin bu soruna müdahil olmadan İslam ülkelerinin öncülüğünde sorunun çözülebileceğini belirtti. Yaçın, "Biz yine diyoruz ki evet bunun bir çözümü vardır. Çözüm nedir, İslam ülkeleri bir araya gelerek bu sorunu çözmeleri gerekiyor. Biz diyoruz ki bu ailevi bir sorundur; Amerika'nın, Rusya'nın, Batı'nın buraya müdahale etmesine izin verilmemelidir. Onlara böyle bir alan açılmaması lazım. Ailevi sorun yine aile içerisinde çözülür. Türkiye, İran, Mısır, Suudi Arabistan'ın bir araya gelerek bu sorun çözmeleri gerekiyor." dedi.