HÜDA-PAR’DAN TİGEM’İN İŞÇİ ALIMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

....

YEREL 6.11.2020 10:11:00 2502 0
HÜDA-PAR’DAN TİGEM’İN İŞÇİ ALIMLARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Hüda-Par Ceylanpınar ilçe başkanı Adnan Sağlam TİGEM’in işçi alımlarında adil olması gerektiğini ve mevcut çalışan taşeron işçilerinin mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Tigem taşeron işçilerinin ikinci bir mağduriyet yaşamaması gerektiğini ifade eden Sağlam: “Tarım işletmeleri genel müdürlüğünün (TİGEM) Ceylanpınar işletmelerine sürekli ve geçici işçi alımı güzel bir gelişme olarak görüyoruz. 2018 yılında taşeron işçilerin kadroya alınması haberleri çıkınca Tigem’de çalışan birçok işçi kardeşlerimiz Umut bağlamasına rağmen kadroya alınmadılar. TİGEM Ceylanpınar işletmelerinde 10-12 yıldır çalışmakta ve hepsi de kendi işlerinde uzman olduğu bilinmektedir. Hükümet 2018 yılında taşeron işçileri kadroya alırken belediyelerde, hastanelerde, çadır kentte v.s. çalışmakta olan kendi personellerini kadroya almıştır. Devlet TİGEM’e alınacak personel alımında neden bunu göz önünde bulundurmuyor. Tarım işletmeleri genel müdürlüğü Ceylanpınar işletmelerinde çalışmakta olan personel 2018 yılındaki taşeron işçilerin kadroya alınmaması büyük bir üzüntüye neden oldu. HÜDA PAR olarak TİGEM’e alınacak personel alımında başta halihazırda çalışan kardeşlerimiz tamamı olmak üzere sürekli daimi olarak kadro almaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

İşçi alımlarında şeffaf olunması gerektiğini ve ortada dolaşan rüşvet dedikodularını üzülerek takip ettiklerini belirten Adnan Sağlam: “Bölgemizde art niyetli insanların olduğunu ve vatandaşlarımızı mağdur etmeye çalıştıklarını üzülerek duyuyoruz. Yetkilileri bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine ve çalışan personelin mağdur edilmeyeceklerine inanıyoruz.” dedi

haber merkezi.


..