HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Eyyübiye ilçesinde mağduriyeti gündeme taşıdı.

.

SİYASET 8.12.2023 15:15:00 2380 0
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, Eyyübiye ilçesinde   mağduriyeti gündeme taşıdı.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan  Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise  eyyubiye ilçesinde yapılan  altyaoı  çalışmaları sonrasında açık bırakılan  çukurların  oluşturdukları mağduriyeti gündeme getirdi.

Eyyübiye ilçesinde kazılıp açık bırakılan  sokaklarda incelemelerde bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat "HÜDA PAR olarak bu hafta güzel Urfa'mızın merkez Eyyübiye ilçesindeyiz. Eyyübiye ilçemizin yapılan kazı çalışmalarından sonra sorun ve sıkıntıları noktasında bize ulaşan esnaf ve hane halkının şikâyetlerini dile getirmek üzere sözü Eyyübiye İlçe Başkanımız sayın Mehmet Emin Baytar'a ve burada sıkıntılarını dile getirmek üzere esnaf arkadaşlara bırakmak istiyorum" diyerek sözü İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar'a ve vatandaşlara bıraktı.

Köstebek Yuvasına Dönen Çukurlar

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar "Eyyübiye ilçemizin herhangi bir caddesi herhangi, bir sokağındayız. İlçe halkına getirilen hizmetler sonrası maalesef köstebek yuvasına dönen çukurların bir türlü kapatılmaması nedeniyle halkımızın çekmiş olduğu sıkıntıları dile getirmek üzere karşınızdayız" dedi.

Vatandaşlar yaşadıkları sorunları şöyle sıraladı:

"Burada ben bir esnafım iş yerlerimizin kepenklerini yarım kaldırıyoruz, tam kaldıramıyoruz. Elemanlarımız günde 3 defa bez elinde beyaz eşyaları temizliyor. İçeride bizim ürünler var kirleniyor" dedi.

Kış Geldi Her Yer Çamur Olacak

"Kış da geldi. Bunu kapatmadılar. Yarın öbür gün her yer çamur olacak.

Ben buradan mahalle sakiniyim. Burada hiç hizmet yapmıyorlar. Yolla ilgili yolları kazdılar. Hala şimdi 6 aydan beri şimdiye kadar çukur içindeyiz. Arabayla hiç çıkamaz olduk. Bizi unuttular artık" dedi.

 

"Şikâyet Ettim Bakan Yok”

Vallahi. 6 aydır rezil olmuşuz. Hepsi bak 6 aydır elektrik kazdılar yapmadılar. Her yer çamur. Çöpü görüyorsun. Ayda 2-3 defa şikâyet ettim. Bakan yok, gelen yok."

"6 aydır sokaklarımız böyle... Sokaklarımızı yapmadılar. 6 ay önce gelip yapacaklardı, yapmadılar. Perişan haldeyiz. Biz esnafız, burada çocuklar ekmek almaya geliyordu gelemiyorlar. Yollar çamurlu" dedi.

Engelli Annesi Olarak Çok Mağdur Oluyoruz

"Bu mahallede oturuyorum. Sürekli söylüyorum. Şikâyette bulundum. Doğalgaz için yapılan çalışmadır ama kapatıldı. Açık kaldı. Toz duman içinde... Çocuklar çıkamıyor. Özellikle kışları bir engelli annesi olarak çok mağdur oluyoruz" diyerek mağduriyetlerini dile getirdiler.

Çözüm Çok Basit

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Emin Baytar "Elektrik, su, iletişim, doğalgaz vesaire her ne sebeple olursa olsun, altyapı hizmetleri için açılan kanallar eğer 3 ay, 5 ay, 6-7 ay üzerinden geçtiği halde üzeri kapatılmıyorsa, burada bir sorun var" dedi.

Baytar "Bu tür sorun ve sıkıntılarını çözümünün aslında çok basit iki yolu vardır. Klasik siyaset ve idare anlayışı itibari ile çok zor ama ideal siyaset ve idare anlayışı itibariyle çok basit olan çok kolay olan bu hususlar şunlardır:

Birincisi, icra makamında olanların, yetkililerin bir zahmet halklarının, vatandaşının sokağına inip sorun ve sıkıntıları yerinde tespit etmesi.

İkinci olarak ta, hizmet sunan kurumların birbirinden haberdar ve koordineli bir şekilde çalışma yürütmeleri ile beraber güçlü denetim mekanizmasının yürütülmesi.

Eyyübiye Halkı Sabır Taşı Değil

Son olarak Baytar "Sonuç olarak şunu söylüyoruz: Eyyübiye halkı sabır ehlidir ama sabır taşı değildir! Lütfen bu sabır taşını çatlatmayalım" diyerek, yetkililere çağrıda bulundu.